Teplý mrkvový šalát s hokkaido a koriandrom
Autor(ka) : Henrieta Peškovičová
Dátum a čas : 13.3.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Ingrediencie: kokosový olej, alebo olivový olej; šalotka, zázvor, tekvica hokkaido alebo maslová tekvica; mrkva, vňať koriandra, soľ, čierne korenie, voda, limetová šťava.

Ingrediencie: kokosový olej, alebo olivový olej; šalotka, zázvor, tekvica hokkaido alebo maslová tekvica; mrkva, vňať koriandra, soľ, čierne korenie, voda, limetová šťava.

Spracovanie: Tento šalát môže byť aj základom pre krém, nátierku či polievku.
Na tuku osmahneme šalotku, pridáme soľ, čierne korenie, polovicu nastrúhaného zázvoru ( množstvo si odhadneme, obvykle 1 PL na základ a 1 PL do polievky). Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a tekvicu. Zatiahneme teplom, čiže premiešame so základom a zalejeme vodou. Po cca 5-tich minútach od varu scedíme tak, aby nám vývar zostal. Časť zmesi odoberieme a pridáme na „ julienne“ nakrájanú surovú mrkvu (5mm rezance) a vňať koriandra. Ak nemáme koriander, pridáme petržlen alebo sedano, ligurček, mätu... jednoducho čo nám chutí. Zakvapkáme limetkovou šťavou. Môžeme pridať píniové jadierka.
Ak z druhej časti nebudeme robiť polievku, vývar môžeme vypiť so škoricou a druhú časť zmesi použiť mixovaním ako nátierku na hrianky, či díp k zeleninovým hranolčekom.

 

* PL: polievkové lyžice

Foto: RADOSŤ VARIŤ -Škola varenia v Poluse

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.