Celiatické žemličky, bezlepkové pečivo
Autor(ka) : originál recept od Zuzany Noskovej – lektorky varenia
Dátum a čas : 19.3.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Ingrediencie: 500h múky SHAR typu B; 1 CL* soli, kvasnice, alebo bezfosfátový kypriaci prášok – vínny kameň, zmes jadierok a semienok, 3 PL* cícerovej múky. Voda podľa potreby.

Ingrediencie: 500h múky SHAR typu B; 1 CL* soli, kvasnice, alebo bezfosfátový kypriaci prášok – vínny kameň, zmes jadierok a semienok, 3 PL* cícerovej múky. Voda podľa potreby.

Spracovanie: do múky pridáme rozdrvené kvasnice (asi pol kocky, 20g, alebo 2-3 PL vínneho kameňa), vlažnú vodu, soľ. Zamiesime plastické cesto. Môžeme primiešať posekané jadierka tekvice a ľanu podľa chuti.
Necháme nakysnúť v teple. Z cesta vytvarujeme rôzne  tvary pečiva, natierame ich cícerovou múkou rozmiešanou s vodou, alebo rozmiešaným olivovým olejom s vodou. Posypeme granulovanou soľou a jadierkami. Ak pečieme pečivá, sú menšie, stačí im 25 minút na 180 – 200 C°. Ak pečieme chlieb , teda väčší bochník, na upečenie potrebujeme cca 35 až 40 minút. Pečivo je bielej farby.

 

* PL: polievkové lyžice

*CL – čajová lyžica

 

 

Foto: RADOSŤ VARIŤ -Škola varenia v Poluse



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.