Kurča na alžírsky spôsob
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 8.10.2001 13:05
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Kto má rád hydinu a Orient, môže si s orietálnymi prísadami pripraviť chutný nedeľný obed. A nezabudnite na víno,lebo to k jemnému mäsku určite patrí.Ponúkame vám recept na chutné pečené kurča.

1 kurča, 200g oleja, 150g slaniny, 0,2L bieleho vína, 2 lyžice koňaku, jablko, rajčiak, ½ pohára patizónového šalátu, 2 kolieska ananásu, cibuľa, karí korenie, čierne korenie, soľ

Kožu kurčaťa potrieme slaninou, aby bola chrumkavá, a prešpikujeme ananásom. Na viacerých miestach ju narežeme, opatrne uvoľníme a podlejeme lyžičkou koňaku a vína. Potom potrieme celé kurča olejom, okoreníme ho a necháme asi 10 minút odležať. Teraz pridáme soľ a mäsko prudko opečieme na oleji. Vyberieme ho, na slaninke opražíme nadrobno pokrájanú cibuľku , kura položíme na ňu , podlejeme ho vínom a pečieme ďalej. Pred dopečením pridáme očistené jablko, rajčiak, pokrájanú kuraciu pečeň a patizónový šalát. Všetko spolu dopečieme a podávame s dusenou ryžou.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.