Krémové vajcia
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 3.4.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Veľká noc nemusí byť smutným obdobím. Práve naopak, začína sa ňou jar, prichádza slnko, farby a veselšia nálada. Hravú a farebnú Veľkú noc môžete mať aj doma. Keď si pripravíte nové veľkonočné recepty s tukom Hera maslová príchuť.

Veľká noc nemusí byť smutným obdobím. Práve naopak, začína sa ňou jar, prichádza slnko, farby a veselšia nálada. Hravú a farebnú Veľkú noc môžete mať aj doma. Keď si pripravíte nové veľkonočné recepty s tukom Hera maslová príchuť.

Tradičná veľkonočná tabuľa znamená zvyčajne to, že na nej nájdete medovníčky alebo barančeka či venčeky. Netreba však svoju fantáziu obmedzovať. Dnes máte na výber množstvo receptov, ktoré podporujú správnu veľkonočnú náladu a pritom sú jednoduché, veselé a moderné. Všetky si môžete vyskúšať doma, nezabudnite však na jednu základnú poučku, ktorou je používať len tie najkvalitnejšie suroviny. Jednou z nich je rastlinná tuková nátierka Hera maslová príchuť, ktorá sa hodí nielen do cesta, skvelá je do krémov.

 

Niekoľko inšpiratívnych receptov nájdete nižšie, ďalšie sú na www.peceniejeradost.sk.

 

 

Krémové vajcia

Ingrediencie:

Na cesto:

3 žĺtky – bielky použite na zdobenie

1 kg hladkej múky

500 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť

250 g práškového cukru

 

Na krém:

250 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť

100 g pistácií

100 g bielej čokolády

100 g kondenzovaného sladeného mlieka

 

 

Postup:

Všetky suroviny spojte a vypracujte hladké cesto, ktoré dajte cez noc do chladničky. Potom vyvaľkajte cca 5 mm hrubý plát a vykrájajte z neho vajcovité tvary. Pečte v predhriatej rúre na 170° C asi 10 minút.

 

Po upečení zlepte krémom, ktorý vytvoríte tak, že vyšľaháte tuk Hera maslová príchuť spoločne s kondenzovaným sladeným mliekom. Potom zašľahajte rozpustenú bielu čokoládu a nakoniec vmiešajte najemno nasekané pistácie.

 

Ozdobte bielkovou polevou podľa fantázie.

 

Bielková poleva:

Podľa množstva bielkov pridajte rovnaké množstvo kryštálového cukru a šľahajte 15 minút. Potom opatrne stierkou vmiešajte dvojnásobné množstvo dobre preosiateho práškového cukru. Glazúru možno dofarbovať podľa potreby vodou riedenými potravinárskymi farbami.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.