Mrkvová tortička |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 9.4.2014 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Vajcia spoločne s tukom Hera maslová príchuť a cukrom vymiešajte do bielej hladkej peny. Potom ručne vmiešajte mrkvu spolu so škoricou, muškátovým orieškom a orechmi. Nakoniec vmiešajte múku spojenou s kypriacim práškom. | ||
Ingrediencie:
Na korpus: 500 g najemno nastrúhanej mrkvy 200 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť 300 g kryštálového cukru 5 vajec 300 g hladkej múky hrsť hrozienok alebo brusníc štipka škorice štipka muškátového oriešku 50 g vlašských orechov 1 balíček kypriaceho prášku Na krém: 200 g mascarpone 100 g smotany 100 g kryštálového cukru 1 ks stužovača smotany Postup:
Vajcia spoločne s tukom Hera maslová príchuť a cukrom vymiešajte do bielej hladkej peny. Potom ručne vmiešajte mrkvu spolu so škoricou, muškátovým orieškom a orechmi. Nakoniec vmiešajte múku spojenou s kypriacim práškom. Hotovou hmotou naplňte tortovú formu a pečte na 170 °C asi 40 minút. Na hotový korpus v tortovej forme potom naneste krém. Mascarpone vymiešajte s cukrom a pridajte vyšľahanú smotanu so stužovačom a nechajte vychladnúť cez noc. Hotovú tortu obsypte plátkami pražených mandlí a dozdobte mrkvičkami z marcipánovej hmoty. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |