Recept na dnes: Teľacie mäso na spôsob bažanta
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 11.7.2001 03:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...



400 gramov teľacieho mäsa, 20 gramov údenej slaniny bez kože, 40 gramov oleja, 40 gramov čerstvého masla, 60 gramov cibule, celé čierne a nové korenie, vývar, soľ.

Očistené, umyté a usušené teľacie mäso prešpikujeme slaninou pokrájanou na rezance, osolíme a na rozpálenom tuku osmažíme zo všetkých strán. Na tuku po opekaní opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme opečené mäso, podlejeme vodou, alebo vývarom a pod pokrievkou za občasného podlievania vlastnou šťavou dusíme v rúre do mäkka. Hotovú šťavu necedíme a pred podávaním ju iba zjemníme čerstvým maslom. Ako prílohu podávame opekané zemiaky a šalát.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.