Vaječná tlačenka so špenátom
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 11.4.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Na prípravu tlačenky osmažíme na masle nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a cesnak. Pridáme špenát a necháme krátko povariť.

Náročnosť: 1 bábovka

Doba prípravy: asi 30 minút

Doba tuhnutia: 2 hodiny

Vystačí: na 8 porcií

 

Prísady:

 

Na tlačenku:

20 g masla

1 ks jarnej cibuľky

3 – 4 strúčiky cesnaku

3 balenia čerstvého listového špenátu (390 g)

1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker

400 ml smotany na varenie

soľ

čierne korenie

150 g tvarohového syra (typu cottage)

5 vajec uvarených natvrdo

 

Ešte potrebujeme:

mikroténovú fóliu

formu na srnčí chrbát

 

 

Príprava:

 

1.    Na prípravu tlačenky osmažíme na masle nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a cesnak. Pridáme špenát a necháme krátko povariť.

2.    Želatínu necháme napučať asi v 70 ml smotany na varenie počas asi 10 minút.

3.    Zvyšnú smotanu necháme v kastróliku zahriať (nevaríme), pridáme napučanú želatínu a za stáleho miešania zahrievame (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny.

4.    Do ešte teplej smotanovo-želatínovej zmesi metličkou vmiešame tvarohový syr a dôkladne prešľaháme. Ochutíme soľou a korením. Ručne vmiešame špenátovú zmes.

5.    Formu na srnčí chrbát vyložíme mikroténovou fóliou. Polovicu želatínovej zmesi nalejeme do formy. Na zmes položíme celé vajcia do radu vedľa seba a zalejeme ich zvyšnou želatínovou zmesou.

6.    Tlačenku odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

7.    Stuhnutú tlačenku vyklopíme z formy, odstránime mikroténovú fóliu a podávame s opečenými toastami alebo iným pečivom.

 

TIP: Namiesto listového špenátu môžeme použiť sparenú žihľavu.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.