Nátierky (1/2)
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 16.4.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Šunku a karfiol rozmixujeme najemno. Zmiešame s korením, nasekanou cibuľkou, majonézou a dochutíme soľou.

Šunkovo-karfiolová nátierka

 

4 porcie

200 g šunky

200 g uvareného karfiolu

1 malá červená cibuľa

3 lyžice majonézy Hellmann’s majolenka Starej mamy

2 lyžice nakladaného zeleného korenia

soľ

 

Šunku a karfiol rozmixujeme najemno. Zmiešame s korením, nasekanou cibuľkou, majonézou a dochutíme soľou.

 

 

Tuniaková nátierka s olivami

 

4 porcie

240 g tuniaka z plechovky, bez nálevu

70 g čiernych olív bez kôstiek a bez nálevu

3 lyžice majonézy Hellmann’s majolenka Starej mamy

soľ, čierne korenie

kôra z 1 citrónu

 

Tuniaka roztlačíme vidličkou a zmiešame s nasekanými olivami. Pridáme majonézu, nastrúhanú citrónovú kôru a dochutíme soľou.

 

 

Nivová nátierka s hruškami a orechmi - vegetariánska

 

4 porcie

200 g nastrúhanej nivy

100 g čerstvé hrušky

Šťava z 1 citrónu

2 lyžice majonézy Hellmann’s Majolenka Starej mamy

Orechy (vlašské alebo pekanové)

Brusnice na ozdobu

Hrušku nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou, zmiešame s nastrúhanou nivou a majonézou. Ozdobíme nasekanými orechmi a brusnicami.

 

 

Matjesová nátierka

 

4 porcie

100 g matjesov v oleji (bez oleja)

200 g varených zemiakov

1 jarná cibuľka

štipka cukru

3 lyžice majonézy Hellmann’s majolenka Starej mamy

 

Matjesy rozmixujeme najemno. Zemiaky roztlačíme vidličkou. Zmiešame s nasekanou cibuľkou, majonézou a dochutíme cukrom.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.