Čokoládová tlačenka s gumovými medvedíkmi |
||
Autor(ka) : Eva Dátum a čas : 21.5.2014 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Najprv si pripravte silikónovú formu. Do tej rovnomerne dajte všetky drobné ingrediencie – orechy, sušené ovocie, želé cukríky a mandle. | ||
Ingrediencie:
500 g tmavej horkej čokolády 170 g kryštálového cukru 1 balíček vanilkového cukru 250 g sekaných alebo celých vlašských orechov 100 g lúpaných mandlí 100 g hrozienok 100 g brusníc (nie sú nutné) 1 balenie gumových cukríkov (napr. medvedíkov) 250 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť 200 g sušienok 100 g sušených marhúľ alebo iného ovocia 50 g želatíny Najprv si pripravte silikónovú formu. Do tej rovnomerne dajte všetky drobné ingrediencie – orechy, sušené ovocie, želé cukríky a mandle. Potom rozohrejte tuk Hera maslová príchuť s cukrom, vanilkovým cukrom a čokoládou. Za stáleho miešania pridajte rozpustenú želatínu. Túto čokoládovú zmes nakoniec vylejte do silikónovej formy s pripravenými orechmi a hrozienkami. Môžete nechať vyniknúť svoju fantáziu a v čokoládovej zmesi vytvoriť pomocou želé cukríkov rôzne vzory. Nakoniec dajte na cca 2 hodiny vychladnúť do chladničky. Podávajte až vtedy, keď čokoládová tlačenka úplne stuhne. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |