Grécke balzamikové krémy a ocot Kalamáta Papadimitriou: ingrediencie pre všestranné použitie
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 26.5.2014 22:29
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Balzamikový ocot a štyri balzamikové krémy – biely, tmavý, biely s príchuťou citróna a pomaranča a tmavý s figovou príchuťou – to sú produkty gréckej rodinnej firmy Papadimitriou, ktoré už môžete nájsť aj na našom trhu. Počas nadchádzajúcej letnej sezóny tak môžete svoju kuchyňu obohatiť nielen čerstvými šalátmi, ale aj mnohými inými jedlami, ochutenými zaujímavými a čisto prírodnými chuťami.

Balzamikový ocot a štyri balzamikové krémy – biely, tmavý, biely s príchuťou citróna a pomaranča a tmavý s figovou príchuťou – to sú produkty gréckej rodinnej firmy Papadimitriou, ktoré už môžete nájsť aj na našom trhu. Počas nadchádzajúcej letnej sezóny tak môžete svoju kuchyňu obohatiť nielen čerstvými šalátmi, ale aj mnohými inými jedlami, ochutenými zaujímavými a čisto prírodnými chuťami.

 

Za značkou Kalamáta Papadimitriou sa skrýva grécka rodinná firma s dlhoročnou tradíciou. Výsledkom spojenia znalostí, skúseností a nadšenia rodiny Papadimitriou je sortiment stredomorských produktov, ktorý si získal dôveru zákazníkov doma i v zahraničí.

 

Spočiatku sa firma zaoberala len vývozom miestnych kalamátskych produktov, sušených fíg, olív a olivového oleja. V 50. rokoch prerazili na trhoch s novým produktom: korintskými hrozienkami. Následne dlhoročné znalosti nadobudnuté z obchodovania s týmto tovarom, prispeli k vývoju nového produktu - čisto prírodného kalamátskeho balzamikového octu bez karamelu a konzervačných látok.

 

Grécke balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou sú vhodné na prípravu čerstvých šalátov, marinované mäsá, na dochutenie omáčok, spestrenie dezertov i k dekoratívnemu zdobeniu tanierov. Predstavujú kvalitnú redukciu vyrobenú z prvotriedneho gréckeho balzamikového octu Kalamáta. Krémy majú hustú konzistenciu a vyváženú chuť. „Mám rád jedlá, ktoré sa dajú pripraviť jednoducho a rýchlo. Hlavne v lete chcete byť predsa radšej vonku niekde pri vode, ako tráviť hodiny v kuchyni,“ hovorí Ioannis Asarlidis, šéfkuchár a majiteľ gréckej reštaurácie Kavala v Prahe, ktorý vytvoril exkluzívne pre značku Kalamáta Papadimitriou množstvo inšpiratívnych receptov stredomorskej kuchyne.

 

 

Tradičná výroba rodinnej značky Papadimitriou

Balzamikový ocot Kalamáta Papadimitriou sa vyrába tradičnou metódou prírodnej fermentácie bez pridania konzervantov, či farbív vo výrobnom závode firmy niekoľko kilometrov severne od peloponézskeho mesta Kalamáta. Za svoju špecifickú farbu a chuť vďačí kvalitným surovinám, priaznivej klíme, prírodnému procesu výroby a zároveň dôkladnému zretiu v tradičných dubových sudoch. Vo svojej domovine je dlhodobo jednotkou na trhu a v súčasnosti sa vyváža do viac ako dvadsiatich krajín po celom svete. Kvalita a tradícia, ktorá sa snúbi v tejto lahodnej tekutine, z nej robí plnohodnotného konkurenta známejším talianskym produktom a rozhodne stojí za to ju vyskúšať.

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou sa vyrábajú zmiešaním vyzretého balzamikového octu s koncentrovaným hroznovým muštom. Vzniknutý krém vysokej kvality sa vyznačuje výraznou hustou konzistenciou, bohatou a zrelou chuťou.

 

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou v praktickej fľaštičke s obsahom 250 ml sú v ponuke obchodných reťazcov ako napr. Metro, Billa a Albert.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.