Stredomorská dieta - CHUTNÁ a ZDRAVÁ
Autor(ka) : Eva
Dátum a čas : 28.5.2014 00:00
Kategória : Výživa
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Sezóna plaviek sa blíži a preto je najvyšší čas zamerať sa na zdravé, zeleninové šaláty, ryby a ďalšie svieže jedlá, ktoré zároveň priamo nabádajú k použitiu kvalitného olivového oleja. Veď aj dávni Gréci vedeli, čo je dobré a zdravé zároveň.

Sezóna plaviek sa blíži a preto je najvyšší čas zamerať sa na zdravé, zeleninové šaláty, ryby a ďalšie svieže jedlá, ktoré zároveň priamo nabádajú k použitiu kvalitného olivového oleja.  Veď aj dávni Gréci vedeli, čo je dobré a zdravé zároveň.

 Niektorí odborníci považujú stredomorskú dietu – bohatú na rastlinné potraviny a mononenasýtené tuky – za jednu z najzdravších na svete.  Stredomorská strava je spájaná so zdravým srdcom a dlhovekosťou. Okrem toho môže byť pri umiernených porciách aj výbornou redukčnou dietou.  Výskumy ukázali že strava bohatá na potraviny rastlinného pôvodu, zdravé tuky a bielkoviny, jedlo bohaté na vlákninu spolu s obmedzením kalorického príjmu je receptom na chudnutie.  

 

Ak aj vy chcete siahnuť po skutočne kvalitných olivových produktoch, zvoľte značku   MINERVA.   Ponúka  vám  3 druhy  kvalitného olivového oleja :

Extra panenský olivový olej

Kalamata extra panenský olivový olej

Minerva Clasic – ideálny na teplú kuchyňu

Sú to pravé grécke olivové oleje prémiovej kvality, vyrábané z tých najkvalitnejších olív zrejúcich na výdatnom gréckom slniečku.

Zrodili sa v Grécku na začiatku 19. storočia a za svoju  viac ako 100 ročnú históriu prešli dlhú cestu. Nie náhodou sa vyvážajú do celého sveta a v rodnom Grécku sú medzi olivovými olejmi jednotkou na trhu.

 

Ľahký čakankový šalát s hubami  μανιτορα σαλάτα

Ingredience

 

Pre 4 osoby:

4 lyžice  Extra panenského olivového oleje Minerva

1 čakanka

1 lyžica vínneho octu

   300g huby

  Soľ,  čierne korenie, petržlenová vňať vlašské orechy

 

Postup prípravy

 

1.      Soľ, korenie a vínny ocot  zmiešame s extra panenským olivovým olejom Minerva.

2.      Pridáme huby a petržlen a necháme marinovať  jednu hodinu

3.      Na tanier  dáme čakanku list po liste. 

4.      Prelejeme zálievkou s hubami, dochutíme soľou a korením, ozdobíme vlašskými orechmi.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.