Saguaro Run Fest - bežecký festival v Košiciach
Autor(ka) : Peter
Dátum a čas : 4.6.2014 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Agentúra Quinta Essentia v spolupráci s mestom Košice organizuje prvý ročník letného Saguaro Run Festu. Podujatie sa uskutoční 8.6. v Košiciach na Alpínke. Ide o športový festival s programom na celý deň. Dopoludnia sa zabavíte s celou rodinou, popoludní si môžete zabehať štafetu s kamarátmi, či kolegami alebo podvečer si zlepšíte svoj čas na 10 km.

Agentúra Quinta Essentia v spolupráci s mestom Košice organizuje prvý ročník letného Saguaro Run Festu. Podujatie sa uskutoční 8.6. v Košiciach na Alpínke. Ide o  športový festival s programom na celý deň. Dopoludnia sa zabavíte s celou rodinou, popoludní si môžete zabehať  štafetu s kamarátmi, či kolegami alebo podvečer si zlepšíte svoj čas na 10 km. Pripravené sú rôzne atrakcie pre deti, trénerské a výživové poradenstvo, tlač diplomov a veľa ďalšieho. V kategórii „beh detí v kočíku“ spoločnými silami vytvoríme slovenský rekord! Navyše, za každého bežca vysadí generálny partner podujatia spoločnosť Lidl jeden strom. Na konci dňa tak bude spokojná celá rodina.

Od 10:00 sú pripravené aktivity najmä pre deti všetkých vekových kategórií. Celodenný program odštartuje behom detí do 12 rokov. Ako druhý v poradí bude „funny“ pretek - beh detí v kočíku, bez obmedzenia veku dieťaťa. Kategóriu určuje ten, kto tlačí kočík, muž alebo žena. Pri tomto behu sa nikto nebude čudovať, pokiaľ trať len rýchlo odkráčate. Pôjde o oficiálny pokus o Slovenský rekord v behu s kočíkom. Všetci bežci, ktorí sa tohto behu zúčastnia dostanú certifikát o účasti v rekorde.

Po jedenástej hodine si budú môcť deti vyskúšať svoju šikovnosť počas orientačného behu. Pri behoch detí do 5 rokov je povolený sprievod dospelej osoby. V čase od 10:00 do 13:00 bude možné zapojiť sa do osobitej súťaže - beh na mieste na 100 m bez obmedzenia veku a pohlavia. Pre účely tohto behu bude slúžiť známa hracia konzola.

O dvanástej hodine prebehne nová a rozvíjajúcu sa disciplínu - Beh naboso, pobeží sa 6 km po asfalte.

Tímovou disciplínou bude štafeta 4-členných družstiev. Štyria bežci na štyri úseky. Dĺžka úsekov je  cca 3 km. Preprava bežcov na odovzdávky štafety bude zabezpečená. Vyvrcholením programu bude hlavný beh na 5 a 10 km. Pre bežcov bude zabezpečené občerstvenie každých 5 km, podľa dĺžky trate.

Presné kategórie a aktuálne informácie o Saguaro Run Feste nájdete na stránke www.behsity.sk. On-line registrácia prebieha na stránke www.mojevent.sk. Každý bežec zaregistrovaný cez internet získa zadarmo tričko. Prezentácia bežcov na všetky behy začína o 8:00 hod a končí vždy 30 minút pred odštartovaním daného behu.

Partneri Run Festu zabezpečia bohatý program. V priebehu celého dňa agentúra Quinta Essentia zabezpečí atrakcie pre deti – nafukovacie bludisko, lezeckú stenu a iné.  Pre deti budú zdarma sladkosti a ďalšie prekvapenia. Každý bežec dostane poukážku na občerstvenie v bufete.

Generálny partner Saguaro Run Festu, spoločnosť Lidl Slovenská republika, zabezpečí vysadenie jedného stromu za každého registrovaného bežca! Stromy budú vysádzať Mestské lesy v Košiciach. Saguaro je zároveň partnerom pitného režimu a Lidl poskytuje aj hodnotné ceny pre prvých troch v každej kategórií. Víťaz v každej kategórii dospelých získa vodotesnú HD kameru!

Zabezpečená bude aj kyvadlová doprava. Sledujte aktuálne informácie na stránke www.behsity.sk. Zúčastnite sa, však beh si ty! Podujatie sa uskutoční pod záštitou primátora mesta Košice MUDr. Richarda Rašiho, PhD., MPH.           

V nedeľu 22. júna sa podujatie uskutoční aj v Bratislave, kde pôjde už o druhý ročník Saguaro Run Festu.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.