Každý tretí Slovák sa na dovolenku nepoistí
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 5.6.2014 00:00
Kategória : Cestovanie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Na dovolenku sa toto leto chystá viac ako 70 % Slovákov. Väčšina z nich ju plánuje stráviť v zahraničí. Aj tento rok dominuje Chorvátsko, až 4 z desiatich opýtaných strávia čas oddychu práve tam. Cestovné poistenie do zahraničia si však neplánuje zriadiť až 30 % dovolenkárov. Vystavujú sa tak riziku, že sa ich dovolenka v prípade úrazu či ochorenia poriadne predraží.

Na dovolenku sa toto leto chystá viac ako 70 % Slovákov. Väčšina z nich ju plánuje stráviť v zahraničí. Aj tento rok dominuje Chorvátsko, až 4 z desiatich opýtaných strávia čas oddychu práve tam. Cestovné poistenie do zahraničia si však neplánuje zriadiť až 30 % dovolenkárov. Vystavujú sa tak riziku, že sa ich dovolenka v prípade úrazu či ochorenia poriadne predraží.

 

Opäť dominuje Chorvátsko

Slováci si aj tento rok užijú čas letných dovoleniek najčastejšie v zahraničí, a to takmer 61 %. Traja z desiatich opýtaných si ich doprajú dve aj viac. Leto plánuje stráviť v práci necelých 30 % respondentov. Vyplýva to z prieskumu Poisťovne Poštovej banky.* V rámci dovolenkových destinácií je stále číslom jeden Chorvátsko. Nasleduje Taliansko, kde sa chystá takmer 15 % Slovákov a Bulharsko (11 %). Väčšina opýtaných plánuje svoje dni voľna stráviť v rámci Európskej únie. Do Turecka, Egyptu či Tuniska sa vyberie približne 15 % našich dovolenkárov.

 

Za dovolenku viac ako čistý mesačný príjem

Tí, ktorí sa tento rok chystajú na letnú dovolenku, sú ochotní minúť do 600 eur na osobu. To sa takmer rovná čistému mesačnému príjmu Slováka za minulý rok. Viac ako tisícku obetuje na pobyt v zahraničí každý desiaty Slovák. Až osem z desiatich respondentov bude oddychovať pri mori. Každý druhý opýtaný k tomu pridá aj návštevu kultúrnych či historických pamiatok. Dovolenku strávia primárne so svojou rodinou (51 %) či partnerom (33 %). Osamote bude oddychovať len 1,6 % respondentov.

 

Každý tretí Slovák bude na dovolenke bez poistenia

„Napriek tomu, že dovolenkové plánovanie Slovákov je už v plnom prúde, viac ako 30 % nad poistením nerozmýšľa. A to aj napriek tomu, že ošetrenie úrazu či ochorenie v zahraničí môže bez cestovného poistenia vyjsť poriadne draho,“ upozorňuje Lenka Lendacká, hovorkyňa Poisťovne Poštovej banky. Tí, ktorí si ho plánujú uzavrieť, preferujú poistenie na celý čas pobytu. Častejšie sa poisťujú osobne na pobočke vybranej poisťovne (51 %), zvyšok realizuje jeho uzatvorenie online (48 %). Z prieskumu vyplýva, že o poistenie cez SMS nie je záujem, takúto formu zvažuje len 1 % opýtaných. V rámci cestovného poistenia majú ľudia záujem hlavne o poistenie úrazu (takmer 81,8 %), liečebných nákladov v zahraničí (67,4 %) a batožiny a osobných vecí (49,2 %).

 

Cestovanie bez poistenia môže dovolenku riadne predražiť

„Bez poistenia dovolenkovať v zahraničí neodporúčame. Jeho uzavretie stojí pár eur a môže ušetriť tisícky,“ hovorí Lenka Lendacká. „V Poisťovni Poštovej banky sa dá poistiť rýchlo a jednoducho aj cez internet. Klient má k dispozícii nonstop asistenčnú službu, ktorá mu v prípade neočakávaných udalostí poskytne všetky potrebné informácie. Ľudia totiž často vôbec netušia, ako v prípade ochorenia či úrazu v zahraničí postupovať “ dodáva Lenka Lendacká.

Poisťovňa Poštovej banky ponúka cestovné poistenie ONLINE, ktoré je určené na krátkodobé cesty do zahraničia (max. 90 dní). Je určené pre všetkých, ktorí plánujú vycestovať do zahraničia   fyzické osoby, podnikateľov aj právnické osoby. Stačí vyplniť jednoduchý dotazník na webovej stránke, kde sa zadajú údaje o ceste, vyberie sa balík poistenia, prípadné pripoistenia a vyplnia sa údaje o poistených osobách. Následne sa zrealizuje platba. O platnosti poistenia dostane klient obratom e-mail a SMS potvrdenie. Viac informácií nájdete na www.ppabk.sk.

 

To, že sa na cestu do zahraničia poistiť naozaj oplatí, potvrdzuje aj  prípad klientov Poisťovne Poštovej banky počas dovolenky v Turecku. Ich dcérka začala mať veľké žalúdočné problémy, ktoré sprevádzalo aj zvracanie. Boli nútení navštíviť nemocnicu, kde dcéru na dva dni hospitalizovali kvôli  gastroenteritíde a dehydratácii. Po odchode z nemocnice sa dcére ťažkosti vrátili a bola opäť prijatá do nemocnice, kde strávila ďalšiu noc na pozorovaní. Po celý čas bola liečená infúziami. Celková suma za poskytnutú zdravotnú službu sa vyšplhala takmer na 2 000 eur. Vďaka ONLINE poisteniu do zahraničia hradila všetky náklady na liečbu Poisťovňa Poštovej banky.

 

* Prieskum pre Poisťovňu Poštovej banky pripravila agentúra 2MUSE, na vzorke viac ako 500 respondentov.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.