Tartar z lososa s feniklom s kôprovo-smotanovým dresingom a domácim pečivom z ryžového nápoja
Autor(ka) : Monila
Dátum a čas : 24.7.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Lososa nakrájame na malé kocôčky, zmiešame s najemno nakrájanou šalotkou, nastrúhaným feniklom, nasekanými rajčinami, dvoma lyžicami olivového oleja a jednou lyžicou sójovej omáčky Kikkoman.

Tartar:

·         300 g filety z lososa

·         1 šalotka

·         1 fenikel

·         60 g sušených rajčín

·         olivový olej

·         1 lyžica sójovej omáčky Kikkoman

·         soľ

Pečivo:

·         100 ml olivového oleja

·         500 g hladkej múky

·         pol kocky droždia

·         300 ml Alpro ryžového nápoja

·         1 lyžica cukru

·         2 lyžičky soli

Dresing:

·         2 zväzky kôpru

·         250 ml Alpro Cuisine

·         soľ

 

Lososa nakrájame na malé kocôčky, zmiešame s najemno nakrájanou šalotkou, nastrúhaným feniklom, nasekanými rajčinami, dvoma lyžicami olivového oleja a jednou lyžicou sójovej omáčky Kikkoman. Podľa chuti dosolíme. Droždie, ryžový nápoj Alpro, múku, olej, soľ a cukor zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré vytvarujeme do malých bochníkov. Necháme nakysnúť a pečieme 20 minút v trúbe na 180 ˚C. Na prípravu dresingu nasekáme najemno kôpor a zmiešane ho s Alpro Cuisine a soľou.

 

 

 

 

 

Studená uhorková polievka s citrónovým olejom

 

Ingrediencie:

  • 2 uhorky
  • 250 ml Alpro Cuisine
  • 400 ml Alpro mandľového nápoja
  • 1 zväzok kôpru
  • 1 citrón
  • 100 ml olivového oleja
  • soľ
  • listy mladých šalátov na ozdobu

 

Olúpané uhorky rozmixujeme s Alpro Cuisine a mandľovým nápojom Alpro. Dochutíme nasekaným kôprom, citrónovou šťavou a soľou. Olivový olej zmiešame s nastrúhanou kôrou z jedného citróna a necháme odležať. Takto pripraveným olejom polievku pred podávaním dozdobíme.

 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.