Recept na dnes: Morka Dávid
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 7.6.2001 03:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...



1 mladá morka(cca. 3kg), 200g morčacej pečene, 150g údenej slaniny, 100g masla, 60g oleja, 3 hlávky šalátu, citrónová šťava, mleté čierne korenie, soľ

Očistenú morku umyjeme. Prsia a stehná prešpikujeme pásikmi údenej slaniny, zvnútra i zvonka ju nasolíme, okoreníme a pečieme na ražni alebo v rúre. Počas pečenia morku často polievame maslom alebo vlastnou šťavou. Odblanenú a umytú pečeň zomelieme a opražíme na masle. Opraženú a vychladnutú pečeň zmiešame s očistenými a umytými listami šalátu, pokvapkanými citrónovou šťavou a olejom, uložíme na misu a obložíme kúskami pečenej morky. Podávame s lokšami.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.