Najlepšia turistika je na jeseň
Autor(ka) : Peter
Dátum a čas : 17.9.2014 00:00
Kategória : Cestovanie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Najkrajšie farby, najstabilnejšie počasie a najlepšie ceny. Vhodnejší čas na turistiku v horách ako práve na jeseň sotva nájdete. Liptov na tento účel ponúka všetko, čo k tomu patrí – 3 národné parky, vleky a lanovky až do výšky 2 004 m a viac ako 1 100 km turistických trás.

Najkrajšie farby, najstabilnejšie počasie a najlepšie ceny. Vhodnejší čas na turistiku v horách ako práve na jeseň sotva nájdete. Liptov na tento účel ponúka všetko, čo k tomu patrí – 3 národné parky, vleky a lanovky až do výšky 2 004 m a viac ako 1 100 km turistických trás.  
 
Turistická sezóna sa na Liptove nekončí. Práve naopak, po letných prázdninách nastáva ten správny čas pre milovníkov prírody a potuliek v horskom prostredí. Zvýhodnené pobytové balíčky, lacnejšie atrakcie a atraktívne trasy pre všetky vekové kategórie sa až do konca októbra pokúsia prilákať do regiónu nielen milovníkov turistiky. „Pohoria Veľkej Fatry, Nízkych a Západných Tatier, Chočských vrchov ponúkajú viac ako 1 125 km značkovaných trás siahajúcich až do výšky 2 500 m. Ak sa návštevníci vyberú na ktorúkoľvek svetovú stranu, narazia na príťažlivú horskú krajinu, ktorá nadchne každého vyznávača pešej turistiky. Podmienky na ňu sa na Liptove každým rokom zlepšujú. Pribúdajú nové chodníky, zlepšuje sa ich značenie, informačné tabule sa zapĺňajú atraktívnymi miestami, za ktorými stojí za to vybrať sa po svojich,“ pozýva Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV. 

 

Na Liptove si hostia môžu užiť nenáročné prechádzky, výstupy na vrcholy, ale aj atraktívne hrebeňové túry, ktoré spríjemní návšteva horských chát a pohľady z vyhliadkových veží. Medzi najnavštevovanejšie patrí trasa z Chopka na Ďumbier a z Chopka cez sedlo Poľany na Tri Vody a Bielu Púť. Čas na ich návštevu sa však postupne kráti. „Horské turistické trasy sú otvorené každoročne od 15.6. do 31.10., počas zimnej sezóny sú v prevádzke len chodníky k vysokohorským chatám a hotelom,“ informuje riaditeľ Správy NAPANT Ľuboš Čillag.

 

K ďalším vyhľadávaným cieľom turistov patria Prosiecka a Kvačianska dolina v Západných Tatrách. Nemenej atraktívne sú však Chočské vrchy, okolie Malina Brda, tichej Hrabovskej doliny či Čutkovskej doliny. Rodiny s deťmi si väčšinou vyberajú kratšie a menej náročné výlety, kým ostatní si doprajú aj stredne ťažké až náročné trasy. „Hostia oceňujú na našom regióne najmä krásnu - miestami až panenskú prírodu, vysokú úroveň služieb, ale dokážu vyjadriť vďaku i za príjemný prístup k nim,“ hovorí Lukáš Vaník z Rezortu Apartmány Hrabovo.

 

Obľúbenou zastávkou počas turistických výletov sú horské chaty. Či už je to Žiarska chata v najnavštevovanejšej doline liptovskej časti Západných Tatier, najznámejšia a najdlhšie prevádzkovaná chata v Nízkych Tatrách Chata M. R. Štefánika pod Ďumbierom, Kamenná chata pod Chopkom či Chata pod sedlom Čertovica. „Návštevníkom sa snažíme spríjemniť pobyt na horách tradičnými liptovskými špecialitami a príhodami o zážitkoch z lona prírody. Ani vo výškach nezabúdame na to, že hostia sú z roka na rok náročnejší a preto musíme aj my kráčať s dobou,“ priznáva chatár Igor Fabricius z Chaty M .R. Štefánika.

 

Jesenná turistika poskytuje návštevníkom nezabudnuteľné momenty, ktoré by počas hlavnej turistickej sezóny s najväčšou pravdepodobnosťou nezažili. „Pomerne časté bývajú stretnutia so svišťami a kamzíkmi, sledovanie medveďov ďalekohľadom v Kôprovej a Tichej doline, či snehová búrka v septembri,“ vymenúva Miroslav Bolvanský z penziónu Tempo Tatry v Pribyline.

 

Liptov, to je 25 štítov vyšších ako 2 tisíc metrov, úžasná príroda, výborná gastronómia a vďaka zľavovej karte Liptov Region Card zároveň lacnejšia dovolenka pre celé rodiny.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.