Elegantné riešenie pre nadmernú vlhkosť v domácnosti: Ceresit STOP VLHKOSTI
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 22.11.2014 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Aj vy máte problém s nadmernou vlhkosťou v interiéri? Tento neduh dnes trápi takmer každú domácnosť. Následky nepodceňujte. Skôr či neskôr sa môžu prejaviť na komforte života, účtoch i zdraví. Jednoduchým riešením je rad produktov Stop Vlhkosti značky Ceresit.

Aj vy máte problém s nadmernou vlhkosťou v interiéri? Tento neduh dnes trápi takmer každú domácnosť. Následky nepodceňujte. Skôr či neskôr sa môžu prejaviť na komforte života, účtoch i zdraví. Jednoduchým riešením je rad produktov Stop Vlhkosti značky Ceresit.

 

Kedy máte problém?

Vodná para je bežnou súčasťou vzduchu. Jej hladina sa mení najmä v závislosti od počasia a aktivít členov domácnosti. Vedeli ste, že jedna rodina denne vyprodukuje varením, praním, sušením bielizne, kúpaním a vyparovaním vody z povrchu tela aj 12 litrov vodnej pary? Najviac zaťažené sú zle vetrané a najchladnejšie miestnosti. Sledovať hladinu vlhkosti sa oplatí predovšetkým v kuchyni, kúpeľni, šatníku či v pivnici. Nezriedka sa vlhkosť prejaví aj zatuchnutým vzduchom a nepríjemným zápachom v malých, uzavretých priestoroch. Trpia ním skrine, skrinky na topánky, skrinky na náradie alebo kufor auta.

 

Nepríjemné následky

Optimálna vlhkosť interiéru by sa mala pohybovať v rozmedzí od 45 do 60 %. Vyššiu vlhkosť vzduchu najčastejšie spozorujete vďaka zaroseným oknám, vlhkým stenám, odlupujúcim sa tapetám, opadávajúcej omietke či v horšom prípade prítomnosti plesní. Tie môžu byť zdrojom nepríjemných zdravotných problémov ako sú bolesti hlavy, alergické reakcie, pocity únavy a infekcie dýchacích ciest. Spomenúť treba aj pocit chladu a celkovú nepohodu z pobytu v interiéri.

 

 

Prvá pomoc pre domácnosť

Spočiatku som oroseným oknám nepripisovala veľký význam. Keď som sa však poradila s odborníkmi, pochopila som, aké dôležité je nadmernú vlhkosť dostať pod kontrolu,” hovorí Helena Krajčiová, známa herečka. Začať treba od seba, preto som sa naučila dodržiavať niekoľko jednoduchých zásad: pravidelne intenzívne vetrať, variť so zapnutým digestorom a používať pohlcovač vlhkosti,” delí sa o svoje skúsenosti obľúbená herečka.

Na problém nadmernej vlhkosti upozorňuje aj kampaň spoločnosti Henkel Stop vlhkosti. Jej súčasťou je séria vzdelávacích materiálov publikovaných v médiách a dve netradičné interaktívne kúpeľne na zastávkach MHD v Bratislave. Viac o kampani sa dozviete na stránke projektu: www.stopvlhkosti.sk.

 

Pomocníci, na ktorých sa môžete spoľahnúť

 

Ceresit Stop Vlhkosti AERO 360°

Revolučný systém pohlcovania vlhkosti ukrytý v aerodynamickom elegantnom prístroji. Prispieva k cirkulácii vzduchu a tým optimalizuje nadmernú vlhkosť. Navyše neutralizuje nepríjemný zápach až o 70 %. Absorpčný účinok zabezpečujú aktívne kryštály v tablete. Ceresit Stop Vlhkosti AERO 360° je ideálny do miestností s rozlohou do 50 m3. Umiestnite ho do obývačky, kuchyne, kúpeľne, spálne alebo napríklad na chalupu či do garáže. Teraz ho nájdete v ponuke aj v elegantnej bielej farbe.

 

 

Náhradné tablety Ceresit Stop Vlhkosti AERO 360°

Vďaka členitému tvaru a prúdeniu vzduchu okolo tablety je nová generácia náhradných tabliet do prístroja Ceresit Stop Vlhkosti AERO 360° ešte výkonnejšia.

NOVINKOU sú náhradné tablety s príjemnou levanduľovou vôňou. Jedno balenie obsahuje dve tablety.

 

 

Ceresit Stop Plesni Kúpeľňa

Špeciálny prostriedok účinne odstráni plesne vo vašej kúpeľni. Navyše, priestory čistí, dezinfikuje a zbaví baktérií. Praktický rozprašovač vhodný do interiéru stačí aplikovať na rizikových miestach, napríklad na obkladoch, dlažbách alebo do škár. Odstraňuje plesne vo vaniach, sprchových kútoch, keramických obkladoch ale aj v bazénoch.

 

 

Ceresit Stop Vlhkosti – Absorpčné vrecúška

Ideálne riešenie pre váš šatník, zásuvky, auto alebo iné malé uzavreté priestory. Absorpčné vrecúška pohlcujú nadmernú vlhkosť a príjemne voňajú levanduľou, broskyňou alebo jarnou vôňou. Vlhkosť sa absorbuje vďaka aktívnemu granulátu vnútri vrecúška, ktorý sa následne mení na gél. Jednostranne priedušná tkanina zabraňuje spätnému úniku vlhkosti do priestoru.

 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.