Jesenný mriežkovaný koláč |
||
Autor(ka) : Zuzana Dátum a čas : 25.11.2014 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, kôru, vajce a arómu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto odložíme asi na 30 minút do chladničky. | ||
lahodný Náročnosť: 2 bábovky Doba prípravy: asi 40 minút Doba pečenia: asi 45 minút Vystačí na: asi 12 porcií Prísady: Na cesto:
Na náplň:
Ešte potrebujeme:
Príprava: 1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, kôru, vajce a arómu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto odložíme asi na 30 minút do chladničky. 2. Na prípravu náplne v mise vyšľaháme tvaroh so Zlatým klasom, cukrom, vanilkovým cukrom a vajcom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. 3. Z cesta odoberieme 1/3 a odložíme bokom. Zo zvyšku cesta na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme okrúhly plát s priemerom 30 cm a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Cesto potrieme lekvárom, nanesieme náplň a obložíme slivkami. Z odloženého cesta vyvaľkáme plát, pomocou ostrôžky alebo ostrého noža narežeme na pruhy a na koláči vytvoríme mriežku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 45 minút 4. Koláč necháme vychladnúť. TIP: Špaldovú múku môžeme nahradiť polohrubou múkou. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |