Vianočné rezy
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 29.11.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Na prípravu karamelového mlieka do kastrólika nasypeme cukor a miešame dokiaľ sa cukor neroztaví (skaramelizuje). Pridáme mlieko a miešame tak dlho, kým sa karamel v mlieku úplne nerozpustí. Odložíme na noc do chladničky.

Náročnosť: 2 bábovky

Doba prípravy: asi 45 minút

Doba pečenia: asi 25 minút

Vystačí na: asi 30 porcií

 

Prísady:

 

Na karamelové mlieko:

  • 4 zarovnané PL cukru
  • 300 ml mlieka

 

Na cesto:

  • 5 vajec
  • 70 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 1 PL oleja
  • 60 g polohrubej múky
  • ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 2 zarovnané PL preosiateho kakaa

 

Na náplň:

  • 2 balíčky Zlatého klasu Dr.Oetker (à 40 g)
  • 600 ml mlieka
  • 60 g cukru
  • 200 g lieskovoorieškového krému (napr. Nutella)
  • 150 g zmäknutého masla
  • 170 g sušienok (napr. Bebe)

 

Na ozdobenie:

  • 2 balíčky Šľahačky v prášku Dr.Oetker
  • 1 zarovnaná PL kakaa

 

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
  • elektrický ručný šľahač

 

Príprava:

 

1.       Na prípravu karamelového mlieka do kastrólika nasypeme cukor a miešame dokiaľ sa cukor neroztaví (skaramelizuje). Pridáme mlieko a miešame tak dlho, kým sa karamel v mlieku úplne nerozpustí. Odložíme na noc do chladničky.

2.       Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a na najnižšom stupni zašľaháme do vaječnej peny. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

Elektrická rúra:                     180 °C

Teplovzdušná rúra:               160 °C

Plynová rúra:                        stupeň 3

 

Doba pečenia: asi 25 minút. Korpus necháme vychladnúť.

 

3.       Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas so 600 ml mlieka a cukrom podľa návodu na obale. Do horúceho krému metličkou vmiešame lieskovoorieškový krém a za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Polovicu náplne rozotrieme na korpus. Na náplň rozložíme sušienky a zakryjeme zvyšnou náplňou.

4.       Na ozdobenie vo vyššej nádobe vyšľaháme karamelové mlieko a šľahačku v prášku podľa návodu na obale dotuha. Šľahačku opatrne rozotrieme na náplň a cukrárskym hrebeňom alebo vidličkou ozdobíme. Posypeme kakaom a odložíme do chladničky.

TIP: Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker môžeme nahradiť Kypriacim práškom do pečiva s vínnym kameňom Dr.Oetker.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.