Recept na dnes: Bulharské kurča |
||
Autor(ka) : Silvia Petrasova Dátum a čas : 2.3.2001 02:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
1 kurča, 200g šunky, 1 tekvica, 150g masla, 100g oleja, 150g cibule, 1 strúčik cesnaku, 4 rajčiny, 200g zelenej papriky, 2 baklažány, 1 lyžica petržlenovej vňate, zelené vňate, 0,1 L vína madeira, mleté čierne korenie, soľ. Očistené, vypitvané a umyté kurča dáme na maslo, pridáme cibuľu, šunku, zväzok zelených vňatí, cesnak rozotretý so soľou, mleté čierne korenie, pokrájané rajčiny a papriku, prilejeme víno a prikryté dusíme v rúre. Neskôr pridávame tekvicu nakrájané na plátky a baklažány narezané na kolieska, ktoré sme opiekli na rozpálenom oleji, a ešte spolu podusíme 10 minút. Mäkké mäso vyberieme, obložíme zeleninou, polejeme šťavou a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame so žemľovými knedličkami alebo so zemiakovým pyré. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |