Rozkvitnuté venčeky |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 31.3.2015 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Zo zmesi na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou | ||
Ako stvorené pre Veľkú noc Doba pečenia: asi 20 minút Vystačí na: asi 25 porcií Na cesto: 1 balenie Venčekov Dr.Oetker 250 ml vody 125 g margarínu 3 vajcia Na náplň: višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 350 g) zmes na prípravu krému (súčasť balenia Venčekov Dr.Oetker) 650 ml mlieka 150 g zmäknutého masla 60 g práškového cukru 1 balíček Tortového želé číreho Dr.Oetker 250 ml šťavy z kompótu Na ozdobenie: 2 balíčky Polevy tmavej Dr.Oetker Kvetiny oblátkové Dr.Oetker Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie elektrický ručný šľahač cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou (Ø 5 – 6 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 20 minút (prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame!)
3. Zo zmesi na prípravu krému a mlieka uvaríme krém podľa návodu na obale. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém. 4. Tortové želé pripravíme so šťavou z kompótu podľa návodu na obale. Do želé ihneď vmiešame odkvapkané višne a necháme vychladnúť. 5. Venčeky pozdĺžne rozkrojíme. Na vychladnuté spodné časti nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka 1/2 krému. Na krém nanesieme želé s višňami a zvyšok krému. Polevu tmavú Dr.Oetker môžeme nahradiť Polevou v prášku s punčovou príchuťou Dr.Oetker ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |