Jednoduchá úprava „ozdraví“ detskú izbu a vydrží pol storočia!
Autor(ka) : Petzer
Dátum a čas : 29.3.2015 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Detská izba je nepochybne najdynamickejšou miestnosťou v dome. Jej interiér sa mení tak rýchlo, ako rýchlo dieťa vyrastá zo starých šiat. Z drobca, čo krkolomne brble slabiky a ukazuje prštekom na rozprávkové motívy maľované na stene, je zrazu predškolák a kým sa spamätáme, stojí pred výberom univerzity a izbu má polepenú plagátmi obľúbených hviezd. No bez ohľadu na vek, vždy potrebuje mať svoje miesto, kde sa hrá, píše domáce úlohy, sníva, rozmýšľa nad budúcnosťou, formuje sa. Urobte maximum, aby to miesto bolo čo najzdravšie!

Detská izba je nepochybne najdynamickejšou miestnosťou v dome. Jej interiér sa mení tak rýchlo, ako rýchlo dieťa vyrastá zo starých šiat. Z drobca, čo krkolomne brble slabiky a ukazuje prštekom na rozprávkové motívy maľované na stene, je zrazu predškolák a kým sa spamätáme, stojí pred výberom univerzity a izbu má polepenú plagátmi obľúbených hviezd. No bez ohľadu na vek, vždy potrebuje mať svoje miesto, kde sa hrá, píše domáce úlohy, sníva, rozmýšľa nad budúcnosťou, formuje sa. Urobte maximum, aby to miesto bolo čo najzdravšie!

 


Zdravú detskú izbu nedefinuje len priestor zbavený alergénov, pravidelne vetraný, vkusne a účelovo zariadený – skrátka taký, v ktorom dieťa rado trávi čas.  To, či sa vo svojom „zámku“ najmladší členovia rodiny skutočne cítia príjemne, často ovplyvňujú faktory, ktoré voľným okom nepostrehneme.

 

Vedeli ste, že detské pľúca sú citlivejšie na rôzne pľúcne problémy?  Na posilnenie imunity detí je potrebný dostatok pohybu a zdravá strava. Pri preventívnych opatreniach ale veľa ľudí netuší, že zdravie je aj v stenách. Dostupné na trhu sú už aj steny, ktoré dokážu nielen pohltiť, ale aj zničiť zdravotne nevyhovujúce prchavé látky zo vzduchu. Účinná a patentovaná je revolučná technológia Activ´Air®, ktorá čistí vnútorné ovzdušie tak, že  znižuje koncentráciu formaldehydu, najrozšírenejšej z týchto látok.

 

Táto technológia predstavuje moderné, ekologické, ekonomické a v neposlednom rade dlhodobé riešenie, ako bývať zdravšie.  Princíp fungovania približuje Ing. Juraj Mlynarčík, manažér  Technickej akadémie Rigips: „Vlastne to funguje veľmi jednoducho. Molekuly formaldehydu sú oveľa menšie, ako sú póry na tomto materiáli. Aj keď sa nám zdá, že je hladký a nepriepustný, je ľahko priedušný. Pri tom, ako vzduch prúdi okolo dosky, dostáva sa zároveň aj do nej. Máme odskúšané, že sa dosiahne až 70-percentné zníženie koncentrácie tejto látky v miestnosti, ak je použitý na meter kubický priestoru meter štvorcový tejto dosky.“ 

 

Túto sadrokartónovú dosku je možné použiť na všetky typy konštrukcií, kde sa pracuje s bežnými sadrokartónovými doskami a jej montáž nevyžaduje žiadne zvláštne technologické postupy. Je ale dôležité, aby doska „dýchala“ a na to treba myslieť pri zariaďovaní izby, tapetovaní či maľovaní. „Nefungovalo by to, keby sme dosku natreli nepriedušnou latexovou farbou alebo by sme to obložili obkladom,“ upozorňuje Mlynarčík, no zároveň ubezpečuje, že existujú adekvátne zdravšie alternatívy – difúzne otvorené farby alebo tapety – a v prípade, že ich použijeme, nie je problémom ani opakované maľovanie: „Francúzski vedci dokonca merali až do 30 vrstiev náteru, či sa tým neznižuje účinnosť danej dosky. Zistilo sa, že ak je ten materiál priedušný, je to v poriadku. Steny by akurát nemali byť niečím zapratané.“

 

Bez obáv teda môžete vrstviť farby, meniť odtiene a vzory, nech steny detskej izby kráčajú s trendmi a meniacim sa vkusom. A vaša rodina je chránená na niekoľko generácií dopredu.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.