Recept na dnes: Morka Espaňa |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 11.6.2001 03:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
1,5kg morčacieho mäsa, 1L jablkového muštu, 150g tuku, 60g cibule, 60g mrkvy, 1 strúčik cesnaku, 0,1L calvadosu, zelerová vňať, mleté čierne korenie, soľ Jablková kaša: 600g jabĺk, 50g cukru, citrónová šťava, voda Rozkrájané morčacie mäso opražíme na panvici s roztopeným tukom do hneda. Dno ohňovzdornej nádoby vystelieme posekanou zeleninou, pridáme opečené morčacie mäso, ktoré zalejeme jablkovým muštom a prikryté varíme na miernom ohni asi 2,5 hodiny. Uvarené mäso polejeme calvadosom a zapálime. Mäkké mäso vyberieme a šťavu precedíme. Podávame s jablkovou kašou a hriankami. Jablková kaša: Umyté, pokrájané jablká bez jadrovníka dáme do ohňovzdornej misy, podlejeme vodou a dusíme. Mäkké jablká pretrieme cez sito, osladíme, ochutíme citrónovou šťavou a dobre premiešame. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |