Rozprávky, ktoré potešia všetky deti
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 8.5.2015 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Aj vďaka Vám môže štrnásť detských nemocníc z desiatich slovenských miest získať život zachraňujúce inkubátory.

Aj vďaka Vám môže štrnásť detských nemocníc z desiatich slovenských miest získať život zachraňujúce inkubátory.

Miluje ich každé dieťa a nejeden dospelý. Rozprávky odnepamäti prinášajú radosť a pomáhajú spoznať dôležité hodnoty. Takými sú aj „obľúbené klasiky“ - Soľ nad zlato, Tri prasiatka a Janko Hraško. Práve tieto tri príbehy si vo forme audiorozprávok môžete od 11. mája kúpiť v predajniach Lidl za symbolické 1 € a potešiť nimi mnoho detí. Lidl totiž následne detským nemocniciam venuje život zachraňujúce intenzívne inkubátory a výhrevné lôžka v hodnote celého výnosu z predaja spomenutých CD.  O výsledku projektu bude Lidl verejnosť informovať 1. júna pri príležitosti Medzinárodného dňa detí.

„Sme presvedčení, že súkromné firmy by sa v rámci svojich možností mali podieľať na všeobecne prospešných aktivitách. V Lidli sa snažíme smerovať našu pomoc tam, kde to je najpotrebnejšie a vydať sa tak na cestu k lepšiemu zajtrajšku. Deti sú našou budúcnosťou a preto sme sa rozhodli smerovať tento projekt práve na ne,“ povedal Martin Nagy, konateľ spoločnosti Lidl, a dodal: „Zo skúseností z predošlých kampaní vieme, že oblasť spoločenskej zodpovednosti nie je ľahostajná ani našim zákazníkom. Potvrdzuje sa nám to pri projektoch ako ´Ekohra´ či ´Voda pre stromy´. Veríme preto, že aj naša spoločná snaha pomôcť detským nemocniciam bude úspešná a inkubátory pomôžu zachrániť a zlepšiť životy mnohých detí.“

Prínos projektu zhodnotil aj Viliam Čislák, minister zdravotníctva SR:„ Kvalitné vybavenie špecializovaných pracovísk je jedným zo základných predpokladov úspešného poskytovania zdravotnej starostlivosti. V nemocniciach máme odborný personál a v súčinnosti s dokonalou medicínskou technikou dokážu lekári a sestry našim najmenším pacientom veľmi pomôcť. Tieto deti však  vyžadujú iný prístup ako dospelí, preto  vnímam mimoriadne pozitívne každý krok, ktorý prispeje k zlepšeniu materiálno-technického zabezpečenia nemocníc. Financie, ktoré sa premietnu do podoby inkubátorov a výhrevných lôžok, pomôžu 10-tim tisícom detí na celom Slovensku – a to je skutočne veľká pomoc. Vážim si ju o to viac, že s ponukou prišiel samotný darca, čo sa tiež nestáva veľmi často. Investíciu v Detskej fakultnej nemocnici Bratislava určite privíta aj personál tohto zariadenia, lebo pri záchrane detských životov nestačí iba vzdelanosť, profesionalita a obetavosť. Aj keď ide o hodnoty, ktoré sú nesmierne dôležité a v medicíne vítané.“

Od 11. mája si za každých 20 € nákupu v predajniach Lidl môžete zakúpiť pri pokladni jednu audiorozprávku, ktorú narozprávali poprední slovenskí umelci. Každé balenie pritom obsahuje dva disky - jeden s konkrétnou rozprávkou a druhý s piesňami k danému titulu. Okrem toho sa v balení nachádzajú aj texty piesní a plagát rozprávkového hrdinu. Kúpou týchto audiorozprávok pomôžete detským nemocniciam tam, kde je to najviac potrebné. Obchodný reťazec venuje prístroje nasledovným nemocniciam:

·         Detská fakultná nemocnica Košice

·         Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Bratislava

·         Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Banská Bystrica

·         Detské kardiocentrum Slovenskej republiky Bratislava

·         Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana Prešov

·         Fakultná nemocnica Nitra

·         Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky

·         Fakultná nemocnica Trenčín

·         Fakultná nemocnica Trnava

·         Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

·         Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosvelta Banská Bystrica

·         Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice

·         Univerzitná nemocnica Bratislava

·         Univerzitná nemocnica Martin

Spolu s prístrojmi zabezpečí Lidl pre nemocnice aj servisné prehliadky na obdobie desiatich rokov. Odborným garantom projektu je Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.

,,Ročne sa v našej nemocnici staráme o viac ako 500 patologických novorodencov a takmer polovica z nich potrebuje liečbu na jednotke intenzívnej starostlivosti. S hmotnosťou pod 1500 gramov hospitalizujeme zhruba 25 detí. Mnohé z týchto detí k nám prichádzajú na riešenie vrodených vývojových chýb v období veľmi náročnej adaptácie na postnatálny život. Všetky tieto deti potrebujú okrem vysokošpecializovanej zdravotnej starostlivosti aj vysoký komfort, ktorý im nie vždy dokážeme zabezpečiť vlastnými silami. O to viac si vážime veľkorysý prístup spoločnosti LIDL, ktorá sa rozhodla pomôcť najmenším pacientom na celom Slovensku,“ ocenil projekt doc. MUDr. Ladislav Kužela, CSc., riaditeľ Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.