Privítajte leto vonku
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 5.5.2016 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Aj vy máte radi leto a chcete, aby trvalo čo najdlhšie? Aby ste si vychutnali letný piknik, či teplé večery aj po západe slnka, IKEA vám prináša letnú kolekciu plnú farebných dekorácií, mäkkých textílií a osvetlenia, ktoré oslavujú leto vonku aj vnútri. V IKEA nájdete všetko, čo potrebujete na príjemné prežitie týchto teplých mesiacov.

Aj vy máte radi leto a chcete, aby trvalo čo najdlhšie? Aby ste si vychutnali letný piknik, či teplé večery aj po západe slnka, IKEA vám prináša letnú kolekciu plnú farebných dekorácií, mäkkých textílií a osvetlenia, ktoré oslavujú leto vonku aj vnútri. V IKEA nájdete všetko, čo potrebujete na príjemné prežitie týchto teplých mesiacov.

 

Vyjdite von do ulíc

Oslavy prvých letných dní vyzerajú u každého trochu inak. Niekto si užíva slnko opaľovaním na terase, iní zasa nasávajú atmosféru pri grilovaní za domom. Spoločným bodom ale v tomto prípade zostáva, že oslavy prebiehajú vonku. Vyneste na vašu záhradu stoly a stoličky a usporiadajte pre priateľov posedenie pri dobrej hudbe, kedy náladu spríjemní aj veľa efektného osvetlenia. Večierok môžete neskôr presunúť do útulných priestorov vašej terasy, na ktorej pri poháriku vína preberiete tie najtajnejšie témy.

Nebojte sa ani zoznámení so susedmi – usporiadajte malú susedskú oslavu. Skombinujte stoly a lavice a vytvorte tak toľko miesta, koľko bude treba. Spolu si následne môžete pochutnať na pokrmoch z rôznych kuchýň.

 

Nebojte sa vyjsť do ulíc - nachádzajte nové zákutia vášho mesta, ktoré budú celé leto slúžiť na tajné stretnutia. Vezmite so sebou nápoje, občerstvenie, papierové riady a vankúše a usaďte sa na miesto, ktoré sa vám zapáči pri prechádzke ako prvé.

 

Zostaňte na balkóne koľko chcete

Ak máte to šťastie a máte doma balkón, existuje mnoho spôsobov ako toto miesto využiť. A nemusí to byť iba o opaľovaní či rannej káve. Za ideálnych podmienok tu možno robiť naozaj čokoľvek.

Balkón je v podstate ďalšia miestnosť vonku, kde možno pracovať či napríklad hrať sa s deťmi. V neposlednom rade poslúži aj na netradičné strávenie nedeľného obeda s rodinou na čerstvom vzduchu. Stačí sem umiestniť iba primeraný stôl, ktorý pri jedení poskytne každému dostatok pľacu. „Balkón už dávno nie je len odkladacím miestom pre bicykle či stojan s opratým prádlom. Nebojte sa vyčleniť na ňom miesto pre rôzne aktivity – rannú šálku kávy, sadeničku s bylinkami, či relaxačnú zónu s lampášmi a sviečkami,“ hovorí Kristína Rásztocká, dekoratérka z IKEA Bratislava. Nezabudnite na rastliny a vytvorte si vlastnú oázu zelene. Priestoru dodajú isté čaro a zároveň ho príjemne rozvoňajú.

Milovníkom balkónových posedení môže večernú pohodu rýchlo pokaziť prudká zmena vonkajšej teploty. Aj v takýchto situáciách sa však dá vynájsť. Treba mať po ruke iba dostatočné množstvo pohodlných vankúšov a mäkkých diek. Tie umiestnite napríklad do krabice pod lavicou. Netreba tiež zabúdať na poťahy, ktorými sa pri sedení vyhnete zbytočnému nachladnutiu. Ak vám však napriek tomu zostane zima, uvarte si čaj do termosky a uchovajte tak jeho teplotu čo najdlhšie. Nenechajte sa obmedzovať a zostaňte vonku aj počas chladnejších večerov toľko, koľko uznáte za vhodné.

 

Nevyhadzujte – použite znova

Teplé dni okrem pozitív prinášajú aj niekoľko nevýhod. Medzi tie najzásadnejšie patrí predčasné kazenie pripravených či kúpených jedál. Práve kvôli nesprávnemu uskladneniu tak nadbytočné potraviny končia častokrát v koši. Dá sa tomu ale predísť pomocou desiatových boxov či dóz.

Nádoby s nadbytočným jedlom následne uložíte do chladničky alebo na iné, tepelne vhodnejšie miesto. Nemáte k dispozícii takýto priestor? Nič nie je stratené ani v tomto prípade. Potraviny môžete totiž uskladniť v prenosnej chladiacej taške, vďaka ktorej budete mať jedlo navyše stále po ruke. Nevyhadzujte už viacej pripravené potraviny – použite ich znova. Ušetríte tak nie len čas, ale aj peniaze. Výberom vhodnej misky nemusí pokrm zároveň nijako stratiť na chuti. Na ďalší deň tak môže byť zaujímavým spestrením obeda alebo popoludňajšieho pikniku. Privítajte leto trochu inak – pomôžte šetrením jedla sebe a tiež životnému prostrediu. 

www.ikea.ak 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.