Aromaterapia pre vlasy
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 13.9.2001 12:37
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Éterické olejčeky sa vzhľadom na svoje liečivé a relaxačné účinky už oddávna používajú pri výrobe kozmetických produktov na ošetrovanie tela. Odnedávna našli svoje uplatnenie aj v kaderníctve. Keďže predstavujú bohatý zdroj zložiek vplývajúcich na dokonalú kondíciu vlasov, pôsobia napríklad antisepticky - protizápalovo, posilňujú a regenerujú pokožku hlavy, výrobcovia ich pridávajú aj do šampónov, balzamov a vlasových masiek. Esencie, získavané z rastlín, rýchlo prenikajú do vlasov a pokožky hlavy, vďaka čomu je efekt ich pôsobenia viditeľný takmer okamžite. Je to tým, že v drobných čiastočkách éterických olejčekov sa nachádzajú aktívne zložky, ktoré pôsobia mimoriadne intenzívne.

ŠALVIA – má protizápalové účinky, zmierňuje podráždenia kože, pomáha odstrániť nadmernú produkciu mazu z kože a vlasov. Šalviový olejček má, okrem toho, relaxačné účinky na celý organizmus.
LEVANDUĽA – extrakt s intenzívnou sladkou vôňou má antiseptické vlastnosti.
ROZMARÍN - povzbudzuje krvný obeh, posilňuje pokožku hlavy, dodáva vlasom lesk a hodvábny vzhľad.
CITRÓN - esencia s osviežujúcou vôňou, má regeneračné účinky, urýchľuje hojenie, dodáva vlasom lesk.
BOROVICA – olejček získavaný z ihličia má antibakteriálne účinky, uľahčuje vstrebávanie výživných látok do vlasov.
Výživno-regeneračné zábaly z aromatických esencií si môžeme pripraviť aj doma. Je to jednoduché a nezaberie nám to mnoho času. Najprv olejček mierne zohrejeme, potom ho dôkladne vmasírujeme do pokožky hlavy a do vlasov. Na hlavu si dáme fóliovú čiapočku, aby sme čo najdlhšie udržali teplo, ktoré urýchľuje prenikanie olejčeka do hĺbky. Po dvadsiatich minútach vlasy umyjeme šampónom.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.