First lady ožije
Autor(ka) : Mária Novická
Dátum a čas : 26.4.2001 03:00
Kategória : Osobnosti
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Ak sa vám do konca júla podarí dostať do New Yorku, nezabudnite navštíviť slávne metropolitné múzeum, ktorého najväčším sponzorom bola až do svojej smrti v roku 1994 Jacqueline Kennedyová. 40 rokov po vstupe bývalej prvej dámy USA do Bieleho domu, si Museum of Art - pripomenie jej osobitý štýl a výrazný vplyv na módu 60. rokov výstavou, ktorá ponesie názov Roky v Bielom dome. Návštevníci a jej obdivovatelia tu nájdu najkrajšie odevy z jej bohatej "prezidentskej" garderóby, ktoré pripomenú pôvab, gracióznosť a štýl, tejto nezabudnuteľnej prvej dámy novodobej histórie.

Na to, aby mohli garderóba a doplnky bývalej prvej dámy USA zažiariť vo svojom pravom lesku, bol v múzeu nainštalovaný nábytok z Bieleho domu. Medzi vystavovanými kusmi zo šatníka J. Kennedyovej sa bude vynímať najmä preslávená ružová plesová toaleta, ktorú mala Jackie na sebe v roku 1961 vo Viedni, ale aj šaty a klobúčiky a kostýmčeky pastelových farieb.
Vdova po americkom prezidentovi Johnovi F. Kennedym uprednostňovala klasický štýl obliekania. Jej najvplyvnejšou poradkyňou v oblasti módy bola jej svokra Rosa Kennedyová, pričom obe dámy vedeli vyhodiť na nové šaty v Paríži, kde si ich najradšej objednávali, nevídané sumy.
Odmenou pre Jackie bolo, že jednoznačne udávala vtedajšie módne trendy a často sa objavovala na prvých stránkach módnych časopisov.
Výstavu otvoria prvého mája za účasti viacerých členov kennedyovského klanu.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.