Nečakaná návšteva |
||
Autor(ka) : Jana Osuska Dátum a čas : 20.11.2000 13:04 Kategória : Tipy, triky WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Nech sa robí akákoľvek osveta, vždy budú ľudia, ktorí budú protokol a pravidlá slušného správania ignorovať. Preto sa vám môže pokojne stať, že sa ozve zvonček a za dverami bude stáť neohlásená návšteva. | ||
Nech sa robí akákoľvek osveta, vždy budú ľudia, ktorí budú protokol a pravidlá slušného správania ignorovať. Preto sa vám môže pokojne stať, že sa ozve zvonček a za dverami bude stáť neohlásená návšteva. Mohli by ste ju pokojne poslať preč s tým, že práve odchádzate na dohovorenú schôdzku, mohli by ste ju zapriahnuť do veľkého upratovania, ktoré ste vraj práve začali a môžete sa zachovať na úrovni , návštevu usadiť a pohostiť. Prinášame vám dva recepty, ktoré môžete použiť pri „prepade“. Ich riziko je v tom, že vás budú prepadávať pravidelne a v čoraz väčšom množstve, lebo na Sezamové krúžky a Oravské zemiaky sa slinky vždy zbiehajú. Sezamové krúžky Na sezamové krúžky budete potrebovať cibuľu, mlieko, olej, vajcia, strúhanku a sezamové jadierka. Cibuľu nakrájate na 1 cm krúžky, namočíte ju na 10 minút do mlieka. Medzitým si v miske rozšľaháte vajíčka, pripravíte sezam a strúhanku. Kolieska cibule namočíte najskôr do vajec, potom do sezamu a napokon do strúhanky. V horúcom oleji ich vypražíte do zlatista. Ak vás prepadávajú návštevy pravidelne, môžete si tento recept vylepšiť tak, že cibuľu budete mať v chladničke v hlinenom hrnci alebo v skle ponorenú v náleve, ktorý získate rozšľahaním troch vajec, soli, cesnaku a troch lyžíc Maizeny alebo ryžového škrobu. Kým sa návšteva usadí budete mať rozpálený tuk, na ktorom vypražíte jednotlivé kolieska, ktoré posypete sezamom priamo na panvici. Oravské zemiaky Očistené a umyté zemiaky pokrájame na pol cm krúžky a poukladáme ich na vymastený plech. Posolíme, posypeme kmínom a poukladáme na ne kúsky masla. Zemiaky vložíme do vyhriatej rúry a pečieme ich, kým sa nezačnú červenať. Medzitým pokrájame náš obľúbený syr na kocky a strúčky cesnaku na plátky. Zemiaky posypeme syrom a cesnakom a necháme zapiecť až kým nechytí farbu aj syr a cesnak. Podávame teplé. Skôr ako stihnete nakrájať nové zemiaky sú už „staré“ zjedené. Krájať, piecť, a jesť sa dajú do nekonečna. Preto po piatom plechu , začnite podávať kávu na rozlúčku. K Oravským zemiakom sa síce nehodí, ale návšteva možno pochopí, že je čas odchodu. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |