Nečakaná návšteva
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 20.11.2000 13:04
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Nech sa robí akákoľvek osveta, vždy budú ľudia, ktorí budú protokol a pravidlá slušného správania ignorovať. Preto sa vám môže pokojne stať, že sa ozve zvonček a za dverami bude stáť neohlásená návšteva.



Nech sa robí akákoľvek osveta, vždy budú ľudia, ktorí budú protokol a pravidlá slušného správania ignorovať. Preto sa vám môže pokojne stať, že sa ozve zvonček a za dverami bude stáť neohlásená návšteva.

Mohli by ste ju pokojne poslať preč s tým, že práve odchádzate na dohovorenú schôdzku, mohli by ste ju zapriahnuť do veľkého upratovania, ktoré ste vraj práve začali a môžete sa zachovať na úrovni , návštevu usadiť a pohostiť.

Prinášame vám dva recepty, ktoré môžete použiť pri „prepade“.
Ich riziko je v tom, že vás budú prepadávať pravidelne a v čoraz väčšom množstve, lebo na Sezamové krúžky a Oravské zemiaky sa slinky vždy zbiehajú.

Sezamové krúžky

Na sezamové krúžky budete potrebovať cibuľu, mlieko, olej, vajcia, strúhanku a sezamové jadierka.
Cibuľu nakrájate na 1 cm krúžky, namočíte ju na 10 minút do mlieka.
Medzitým si v miske rozšľaháte vajíčka, pripravíte sezam a strúhanku. Kolieska cibule namočíte najskôr do vajec, potom do sezamu a napokon do strúhanky.
V horúcom oleji ich vypražíte do zlatista.
Ak vás prepadávajú návštevy pravidelne, môžete si tento recept vylepšiť tak, že cibuľu budete mať v chladničke v hlinenom hrnci alebo v skle ponorenú v náleve, ktorý získate rozšľahaním troch vajec, soli, cesnaku a troch lyžíc Maizeny alebo ryžového škrobu.
Kým sa návšteva usadí budete mať rozpálený tuk, na ktorom vypražíte jednotlivé kolieska, ktoré posypete sezamom priamo na panvici.

Oravské zemiaky

Očistené a umyté zemiaky pokrájame na pol cm krúžky a poukladáme ich na vymastený plech. Posolíme, posypeme kmínom a poukladáme na ne kúsky masla.
Zemiaky vložíme do vyhriatej rúry a pečieme ich, kým sa nezačnú červenať.
Medzitým pokrájame náš obľúbený syr na kocky a strúčky cesnaku na plátky. Zemiaky posypeme syrom a cesnakom a necháme zapiecť až kým nechytí farbu aj syr a cesnak. Podávame teplé.
Skôr ako stihnete nakrájať nové zemiaky sú už „staré“ zjedené. Krájať, piecť, a jesť sa dajú do nekonečna. Preto po piatom plechu , začnite podávať kávu na rozlúčku.

K Oravským zemiakom sa síce nehodí, ale návšteva možno pochopí, že je čas odchodu.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.