Kozmetika rovno z chladničky
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 21.5.2001 03:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Mlieko, tvaroh, olivový olej...tieto produkty má takmer každá z nás vždy poruke. Nie sú dobré iba na prípravu jedál, ale vďaka tomu, že sú bohatým zdrojom vitamínov a stopových prvkov, sú aj vynikajúcimi kozmetickými prostriedkami. Práve počas víkendu môžete začať, úspešne čarovať so svojou krásou.

Med zmäkčuje drsné lakte
Stvrdnutú, tmavú pokožku môžeme odstrániť kašičkou pripravenou z medu, smotany a citrónovej šťavy. Dve lyžičky medu zmiešajte s lyžičkou citrónovej šťavy a tromi lyžičkami smotany. Zmes rozdeľte do dvoch hlbších misiek a ponorte do nich lakte. Po dvadsiatich minútach opláchnite vodou. Z tejto istej zmesi si môžete vyrobiť masku na tvár, zábal na vlasy alebo do nej vložte svoje drsné päty. Výsledok sa dostaví rýchlo.

Ovocný kúpeľ na zničené dlane
Vysušené, popraskané ruky zachráni grapefruitová kašička. Štyri lyžičky cmaru pomiešajte s dvoma lyžičkami olivového oleja a pridajte polovicu grapefruitu, pokrájaného na drobné kúsky. Týmto ,,liekom“ si natrite pokožku rúk. Potom ju najmenej päť minút masírujte. Najjednoduchšie je, mädliť si ruky a krúživými pohybmi masírovať jednotlivé prsty. Potom ruky vysušte bavlnenou utierkou. Efekt bude viditeľný okamžite.

Jemný prostriedok na odstránenie mejkapu
Urobí dobre najmä suchej a ochabnutej pleti. Nie príliš hustú smotanu zmiešajte s olivovým olejom (na štvrť pohára 3-5 kvapiek). Do tekutiny namočte kozmetický tampón a očistite si ním tvár, krk a dekolt. Potom pokožku opláchnite vlažnou, prevarenou vodou.

Mlieko posilňuje vlasy
Jemným a matným vlasom prinavráti lesk zábal zo žĺtka a olivového oleja (dve lyžičky oleja na jeden žĺtok). Vymiešanú zmes naneste na vlasy, prikryte igelitom a zabaľte hlavu do uteráka. Po dvadsiatich minútach navlhčite vlasy mliekom a pokožku pomasírujte končekmi prstov. Nakoniec vlasy dôkladne opláchnite vlažnou, prevarenou vodou.

Ľadový lifting
Ak ráno vstanete s polovicou tváre otlačenou od vankúša, môžete pokožku bleskovo vyhladiť kockou ľadu. Masáž začnite od brady smerom k spánkom a čelu. Po ľadovej masáži je pokožka ružová, hladká a efekt vydrží niekoľko hodín. Skúste si zamraziť minerálnu vodu zmiešanú s niekoľkými kvapkami citrónu. Uvidíte, že je to zázrak. Keď budete túto metódu aplikovať častejšie, neodporúčame vám v ten istý deň naparovať plet nad horúcou vodou.

Omladzujúca maska na dekolt
,,Pokrčenú“ pokožku dekoltu vynikajúco napne maska z mlieka s pšeničnými vločkami. Obidve prísady zmiešajte a potom kašu – takú horúcu ako len vydržíte – naneste na pokožku a prikryte froté uterákom, bavlnenou vatou, fázou alebo alobalom. Keď maska vychladne, odstráňte ju a na dekolt naneste hustú smotanu. Vydržte niekoľko minút a potom ju starostlivo umyte chladnou vodou.

Petržlen na vybielenie pieh
Hnedé škvrnky a farebné nerovnosti pleti odstráni maska z petržlenovej vňati a tvarohu. Posekajte zväzok petržlenovej vňate a pomiešajte s tromi lyžičkami tvarohu. Kašičku naneste na tvár na 15 minút a potom umyte vlažnou, prevarenou vodou. Podobne pôsobí petržlenová šťava, ktorou si môžete pravidelne pretierať tvár.

Tvarohová maska
Citlivú pokožku upokojí kašička z tvarohu, sladkej smotany a zeleného hrášku (po jednej lyžičke). Všetky zložky pomiešajte tak, aby ste získali hustú hmotu. Naneste na tvár, krk a dekolt a po 15 minútach umyte teplou, prevarenou vodou. Na koniec pleť pretrite tonikom, určeným pre váš typ pokožky a natrite nechtíkovou masťou.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.