Recept na dnes: Zemiaky s karfiolom
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 26.4.2001 03:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...



250g zemiakov, 1 stredne veľký karfiól, 100g rozpusteného masla, ½ lyžičky rasce, 1 lyžička mletého zázvoru, ½ lyžičky chilli, zelený petržlen, soľ, 1 lyžička rajčiakového pretlaku

Olúpané zemiaky pokrájame na plátky. Karfiol rozoberieme na približne rovnaké ružičky. Zázvor posekáme. V kastróle rozohrejeme rozpustené maslo, vložíme zemiaky, koreniny, ružičky karfiolu a na strednom ohni pražíme 5 minút. Pridáme rajčiakový pretlak, dusíme pod pokrývkou na slabom ohni, až zelenina zmäkne. Občas potrasieme kastrólom, aby sa zelenina nepripiekla o dno. Podávame horúce, posypané zeleným petržlenom.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.