lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 16 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 25. Jún, , Dnes oslavuje Tadeáš
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Nečakaná návšteva

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 20.11.2000
späť
Späť

Poslať
 



Nech sa robí akákoľvek osveta, vždy budú ľudia, ktorí budú protokol a pravidlá slušného správania ignorovať. Preto sa vám môže pokojne stať, že sa ozve zvonček a za dverami bude stáť neohlásená návšteva.

Mohli by ste ju pokojne poslať preč s tým, že práve odchádzate na dohovorenú schôdzku, mohli by ste ju zapriahnuť do veľkého upratovania, ktoré ste vraj práve začali a môžete sa zachovať na úrovni , návštevu usadiť a pohostiť.

Prinášame vám dva recepty, ktoré môžete použiť pri „prepade“.
Ich riziko je v tom, že vás budú prepadávať pravidelne a v čoraz väčšom množstve, lebo na Sezamové krúžky a Oravské zemiaky sa slinky vždy zbiehajú.

Sezamové krúžky

Na sezamové krúžky budete potrebovať cibuľu, mlieko, olej, vajcia, strúhanku a sezamové jadierka.
Cibuľu nakrájate na 1 cm krúžky, namočíte ju na 10 minút do mlieka.
Medzitým si v miske rozšľaháte vajíčka, pripravíte sezam a strúhanku. Kolieska cibule namočíte najskôr do vajec, potom do sezamu a napokon do strúhanky.
V horúcom oleji ich vypražíte do zlatista.
Ak vás prepadávajú návštevy pravidelne, môžete si tento recept vylepšiť tak, že cibuľu budete mať v chladničke v hlinenom hrnci alebo v skle ponorenú v náleve, ktorý získate rozšľahaním troch vajec, soli, cesnaku a troch lyžíc Maizeny alebo ryžového škrobu.
Kým sa návšteva usadí budete mať rozpálený tuk, na ktorom vypražíte jednotlivé kolieska, ktoré posypete sezamom priamo na panvici.

Oravské zemiaky

Očistené a umyté zemiaky pokrájame na pol cm krúžky a poukladáme ich na vymastený plech. Posolíme, posypeme kmínom a poukladáme na ne kúsky masla.
Zemiaky vložíme do vyhriatej rúry a pečieme ich, kým sa nezačnú červenať.
Medzitým pokrájame náš obľúbený syr na kocky a strúčky cesnaku na plátky. Zemiaky posypeme syrom a cesnakom a necháme zapiecť až kým nechytí farbu aj syr a cesnak. Podávame teplé.
Skôr ako stihnete nakrájať nové zemiaky sú už „staré“ zjedené. Krájať, piecť, a jesť sa dajú do nekonečna. Preto po piatom plechu , začnite podávať kávu na rozlúčku.

K Oravským zemiakom sa síce nehodí, ale návšteva možno pochopí, že je čas odchodu.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!