lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 10 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Pondelok, 08. August, , Dnes oslavuje Oskar
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Polievka z červenej šošovice

  Spracoval(a) : Miriam Kuhlová
Dátum : 28.2.2008
späť
Späť

Poslať
 

Šošovica bola známa už v starovekom Egypte. Je to zásoba rastlinných bielkovín, vitamínov B, lecitínu, fosforu, horčíku a vápnika. Červená šošovica patrí k najlepšie stráviteľným strukovinám, takže pri nej nehrozí plynatosť. Je výbornou alternatívou práve v tomto období, keď je nedostatok čerstvej zeleniny.

Ingrediencie:

- 3 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa nakrájaná na drobno
- 200 gramov červenej šošovice
- 1 liter vody
- citrónová šťava
- soľ
- koriander, karí

Príprava:

Na oleji osmažte cibuľu, pridajte šošovicu, ktorú ste pred tým prebrali a umyli. Chvíľu popražte a pridajte vodu. Po približne 20 minútach šošovica zmäkne. Pridajte trochu soli, koriandra a karí. Dochuťte citrónovou šťavou. Ak máte pocit, že vám niečo chýba, skúste do polievkovej misky pridať pár kociek tvrdého syra.


 


Diskusia k článku:

Ja túto polievku varím, ale pridám tam aj cesnak a mrkvu na kolieska a nakoniec to cele rozmixujem a je s toho krásny hladký krém, opečie sa arabský chlebík do toho a je superrrrrrr. Varí to tak moj priatel z egypta a je to chutné a výživné.
Neregistrovaný - asal , 5.3.2008 12:42
Do tejto polievky pridávam ešte cesnak, rapíkatý zeler, pokrájané paradajky, feferónku, potom to celé rozmixujem, na tanier do polievky sa pridáva troška olivového oleja a citrónová šťava.
Neregistrovaný - emília, 7.3.2008 08:02,
ja tam pridávam aj pór, aj mrkvu, bobkový list a cesnak, a samozrejme aj cibulku.....je to fantastická polievka mňam!!!!!!!!
Neregistrovaný - , 10.3.2008 13:34
a čo cvikal
Neregistrovaný - , 22.3.2008 12:43
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!