lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 4 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Pondelok, 15. August, , Dnes oslavuje Marcela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vaša obľúbená šálka čaju

  Spracoval(a) : Eva
Dátum : 5.3.2015
späť
Späť

Poslať
 

Čaj má mnoho tvári. Pije sa teplý i studený, zo šálky i termosky, bylinkový aj ovocný, v práci či v kruhu rodiny. Čaj pijú malé deti, dospelí i starší ľudia. Je to nápoj vhodný skutočne pre každého, a preto má nespočítateľne veľa príchutí. Nalejte si aj vy ten, ktorý máte najradšej!

 

Kolíska čaju

Výskumníci, ktorí bádali po počiatkoch čaju zistili, že jeho pravlasťou je Barma, odkiaľ sa postupne rozšíril do Číny, Indie a Japonska. Niektorí tvrdia, že za zrod čaju môžu Číňania, ktorí jeho silu objavili zhruba 2700 rokov p. n. l. Na európsky kontinent sa čaj dostal až o necelých tisíc rokov. Spočiatku bol výsadou bohatších vrstiev spoločnosti a až neskoršie sa stal dostupným aj pre nižšie skupiny obyvateľstva.

 

Čaj má mnoho tvárí

Ak si chceme pripraviť čaj, v horúcej vode si vylúhujeme listy alebo plody rastlín, a to buď čajovníka, rôznych bylín, či sušeného ovocia. Čaje  možno rozdeliť na základe viacerých delení. Základné skupiny čajov sú zelené, biele, čierne, žlté a polozelené čaje. Už tradičnými kvalitnými čiernymi čajmi sa stali čaje Lipton Yellow Label, ktoré sú umiestnené v dvojkomorových čajových vrecúškach. Tajomstvo ich lahodne prenikavej chuti spočíva v dôkladnom výbere tých najčerstvejších čajových lístkov, ktoré sú ihneď po zbere lisované na čajových plantážach. Rozoznávame i ovocné a bylinné čaje, čaje Earl Grey (čierne čaje s bergamotovým olejom) a čaje svojrázne miestom pôvodu a metódou spracovania – Darjeeling, Ceylon,  Assam, RED tea a Maté. Nemusíte však siahnuť len po tradičných a overených čajových príchutiach. Výrobcovia čajov si dávajú záležať, aby pitie čajov nebolo jednotvárne a my sme mali možnosť ochutnať novú čajovú variáciu.

 

Poctivo vyrobené každé čajové vrecúško

Aby sme naše chuťové poháriky rozmaznali delikátnym a lahodným čajom, tak okrem ceny a príchute by pre nás mala byť dôležitá i jeho kvalita. Rozhodujúcim krokom je vybrať si čaj, ktorého výroba bola postavená na dôslednom procese zberu, spracovania, sušenia, triedenia a previerke kvality. Práve preto je najdôležitejšou časťou celého výrobného procesu čaju degustácia. Svetový výrobca čajov značka Lipton každú svoju čajovú zmes ochutná a až potom rozhodne, či môže byť distribuovaná ako výsledný čajový produkt nesúci značku Lipton.   


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!