lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 3 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 3 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Nedeľa, 14. August, , Dnes oslavuje Mojmír
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Recept na dnes: Grécky syr

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 22.5.2001
späť
Späť

Poslať
 

400g syru Feta, / ovčieho syra, kozieho syra alebo mliekárenskej hrudky, hermelínu .../ jedna menšia cibuľa, nakladaná kapia, olivy, feferónka, mrkva, cesnak , 5 lyžíc olivového oleja, celé čierne korenie, borievka, rozmarín, bobkový list, bazalka, ocot, 2,5 dl vody.

Syr nakrájame ozdobným nožom na pravidelné kocky, asi 1,5 cm veľké. Cibuľu pokrájame na kolieska, papriku na slížiky, mrkvu na kolieska, feferónku a cesnak nepokrájame.
V hrnci zvaríme vodu s octom a ostatnými ingredienciami, pridáme mrkvu a cibuľu a necháme spolu 4 minúty vrieť. Po odstavení pridáme 5 lyžíc olivového oleja lisovaného za studena. Potom poukladáme do čistej sklenej nádoby syr, cibuľu, kapiu, olivy, cesnak, feferónku, mrkvu, borievka, rozmarín, bobkový list ... a zalejeme ich pripraveným, vychladnutým nálevom. Dobre uzavrieme a dáme do chladničky. Vydrží nám niekoľko dní a čím dlhšie bude stáť, tým chutnejší bude syr. Podávame ho s chlebom, paradajkami a paprikou alebo ako súčasť zeleninového šalátu. Ak syr a ostatné prísady vložíme do čistého olivového oleja, vydrží nám v chladničke celé mesiace.

Diskusia k článku:

Zrovna som mal vhodný kozí tvaroh. Nie však všetky prísady. A tak som zaimpovizoval.<BR>Na nakrájaný tvatoh - niekoľko lyžíc olivového oleja, 2 lyžice octu (asi to bolo veľa, červená mletá paprika - sladká i pálivá - po lyžičke,cibuľa, dosť veľká, nakrájaná na kocky. Lyžička soli. Z korenín ešte rozmarín a tymián.<BR>Zamiešal som a nechal zo dveho -tri hodiny v chladničke. S hlávkovým šalátom a chlebom to bolo celkom fajn. Ba dalo sa to jesť aj z mliekom a chlebom.<BR>Takže autorke poďakujem za správny recept.<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 23.5.2001 10:24, pelech(`na`)dmd.sk
Zrovna som mal vhodný kozí tvaroh. Nie však všetky prísady. A tak som zaimpovizoval.<BR>Na nakrájaný tvatoh - niekoľko lyžíc olivového oleja, 2 lyžice octu (asi to bolo veľa, červená mletá paprika - sladká i pálivá - po lyžičke,cibuľa, dosť veľká, nakrájaná na kocky. Lyžička soli. Z korenín ešte rozmarín a tymián.<BR>Zamiešal som a nechal zo dveho -tri hodiny v chladničke. S hlávkovým šalátom a chlebom to bolo celkom fajn. Ba dalo sa to jesť aj z mliekom a chlebom.<BR>Takže autorke poďakujem za správny recept.<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 23.5.2001 10:24, pelech(`na`)dmd.sk
Dobrôtka, súhlasím, podobne si "nakladám" mliekárenskú hrudku.
Neregistrovaný - nena, 12.6.2001 02:03, nena(`na`)post.sk
Dobrôtka, súhlasím, podobne si "nakladám" mliekárenskú hrudku.
Neregistrovaný - nena, 12.6.2001 02:03, nena(`na`)post.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!