lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
3 tém, a 34 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 36 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Pondelok, 16. Máj, , Dnes oslavuje Svetozár
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Recept na dnes: Kurča na baskický spôsob

  Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 13.7.2001
späť
Späť

Poslať
 

1 kurča, 2 lyžice oleja, 3 malé cibuľky, plátok šunky, niekoľko šampiňónov, ½ kg rajčiakov, 2 malé papriky, soľ, mleté čierne korenie

Očistené, vypitvané, posolené a zviazané kurča dáme do hlbokého kastróla s troškou oleja a pomaly ho dusíme. Medzitým na troške oleja podusíme nadrobno nakrájané cibuľky s rozkrájaným plátkom šunky. Pridáme niekoľko jemne posekaných šampiňónov, olúpané a rozkrájané rajčiaky a dve malé červené papriky, z ktorých sme vyrezali semienka a potom ich rozkrájali. Ešte asi 40 minút pomaly dusíme kurča podliate uvarenou omáčkou. Podávame studené so šalátom alebo teplé s ryžou.

Diskusia k článku:

Ťažko sa mi dá predstaviť toto:<BR>"Očistené, vypitvané, posolené a zviazané kurča dáme do hlbokého kastróla s troškou oleja a pomaly ho dusíme."<BR>Oleja sú len dve lyžice. To to úbohé kurča zo začiatku popečieme na oleji a neskôr, po 10 -15 minutách, keď sa odparí aj šťava, ktorú si pustí, ho budeme spaľovať - (nechávať uhoľnatieť)bez priameho dotyku s plameňom. (To je technológia na výrobu uhlíkových vysokopevných vlákien) Pravda, ak ho nepodlejeme, lebo potom by sme ho iba štandardne dusili....<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 13.7.2001 10:59, pelech(`na`)dmd.sk
Ťažko sa mi dá predstaviť toto:<BR>"Očistené, vypitvané, posolené a zviazané kurča dáme do hlbokého kastróla s troškou oleja a pomaly ho dusíme."<BR>Oleja sú len dve lyžice. To to úbohé kurča zo začiatku popečieme na oleji a neskôr, po 10 -15 minutách, keď sa odparí aj šťava, ktorú si pustí, ho budeme spaľovať - (nechávať uhoľnatieť)bez priameho dotyku s plameňom. (To je technológia na výrobu uhlíkových vysokopevných vlákien) Pravda, ak ho nepodlejeme, lebo potom by sme ho iba štandardne dusili....<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 13.7.2001 10:59, pelech(`na`)dmd.sk
Záleží na tom, aké veľké sú tie lyžice. Asi to nebudú štandardné polievkové.
Neregistrovaný - zdenka, 13.7.2001 12:49
Záleží na tom, aké veľké sú tie lyžice. Asi to nebudú štandardné polievkové.
Neregistrovaný - zdenka, 13.7.2001 12:49
ahoj zdenka a janko, to bolo tak dávno? Nechce sa mi veriť. :-) cmuk
Neregistrovaný - nena, 27.4.2004 19:49, nena(`na`)post.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!