lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 27 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 37 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Streda, 25. Máj, , Dnes oslavuje Urban
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vedomostný kvíz č. 26

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 9.7.2002
späť
Späť

Poslať
 

1. Ako dlho žili na Zemi dinosauri?
a)  asi 65 mil. rokov   b)  asi 165 mil. rokov   c)  asi 265 mil. rokov
2. Koľko rohov mal na hlave triceratops?
a)  3   b)  6  c) 9 
3. Ktorý z týchto troch živočíchov  bol najstarším známym vtákom?
a)   Pterosaurus   b)  Pterodactylys   c)   Archaeopteryx
4. Koľko rokov sa dožila najstaršia korytnačka?
a)  92   b)  122   c)  152
5. Ako dlho trvá brezivosť slona?
a)  22 mesiacov   b)  18 mesiacov   c)  12 mesiacov
6. Koľko trvá zimný spánok plcha?
a)   asi 3 mesiace   b)  asi 6 mesiacov   c)  asi 9 mesiacov
7. Kto žil vo „svete piateho slnka“?
a)  Aztékovia   b)   Inkovia    c)   Egypťania
8. Kde vynašli tlač?
a) v Nemecku  b)  v Číne  c) v Japonsku
9. Kde vytlačili prvé papierové peniaze?
a) v Japonsku  b)  v Sýrii  c)  v Číne
10. Kde vyrobili prvé papierové tapety?
a)  vo Francúzsku   b)  v Indii  c)  v Anglicku
11. Ktorá krajina produkuje najviac domáceho odpadu na jednu osobu?
a)  USA    b)   Japonsko  c)  India
12. Koľkokrát zväčšuje najsilnejší mikroskop na svete?
a)  1 miliónkrát   b)  100 miliónov krát   c)  10 miliárd krát
13. Kedy vytvorili prvé programy pre domáce video?
a)  v 50. rokoch  b)   v 60. rokoch   c)  v 70.  rokoch


1.b
2.a
3.c
4.c
5.a
6.b
7.a
8.b
9.c
10.c
11.a
12.b
13.c

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!