lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 45 reakcií.
Včera pribudlo:
2 tém, a 26 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Pondelok, 23. Máj, , Dnes oslavuje Želmíra
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Sladkosti plné pokladov

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 8.8.2002
späť
Späť

Poslať
 

O sladkostiach a dezertoch všetkého druhu sa väčšinou hovorí, že sú nezdravé a že sa z nich priberá. To ale nie je celá pravda.

Množstvo sladkých dobrôt, prirodzene správne pripravených, zdraviu nielenže neškodia, ale dokonca prospievajú. Môžu nám pomôcť predchádzať vzniku nádorov, srdcovo - cievnych ochorení , môžu chrániť pred porážkou, zvyšovať odolnosť, posilovať imunitu, dodávať energiu...Z tohto dôvodu by sme nemali zabúdať používať celozrné výrobky, nahradiť bielu múku grahamovou, vždy mať poruke rôzne zdravé prísady a nezabúdať na niekoľko dôležitých zásad.
Do dezertov pridávajte orechy. Obsahujú okrem iného selén, magnézium a mastné kyseliny omega-3.
Namiesto cukru používajte med (samozrejme jedno aj druhé s mierou). Med nie je bezdôvodne označovaný za balzam pre srdce: fruktóza zlepšuje jeho činnosť  a ďalšie zložky znižujú krvný tlak a tonizujú činnosť srdca. Marlen Dietrichová sa denne natierala tvár zmesou medu a oleja.
Vyberajte si ovocie živých farieb (jahody , maliny,  ríbezle, kivi, pomaranče, melóny). Farbivá sú najsilnejšie rastlinné antioxidanty, ktoré ničia škodlivé voľné radikály. Veľké množstvá vitamínu C, antioxidantu, ktorý chráni pred srdcovocievnymi chorobami, obsahujú najmä  ríbezle, jahody, černice a čučoriedky.
Nebojte sa čokolády. Je vynikajúcim zdrojom železa, magnézia a draslíka, nevyhnutných pre dobrú kondíciu  srdca. Rozširuje cievy, pomáha pri liečbe vysokého tlaku a obsahuje flavonoidy, ktoré takisto chránia naše bunky pred voľnými radikálmi a – čo je tiež veľmi dôležité – zlepšuje náladu. Nestlstnete s čokolády, ale z toho, že ju jete po niečom, alebo s niečím. V tom je problém.


Diskusia k článku:

POTREBUJETE SCHUDNÚŤ? www.SCHUDNUTIE.sk zdravo a trvalo!
Neregistrovaný - schudnutie, 8.9.2004 14:16, schudnutie(`na`)centrum.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!