lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 45 reakcií.
Včera pribudlo:
2 tém, a 26 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Pondelok, 23. Máj, , Dnes oslavuje Želmíra
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Francúzsky slivkový koláč

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 24.9.2001
späť
Späť

Poslať
 

Zo všetkých prísad zamiešame cesto a necháme ho 20 minút stáť v izbovej teplote. Okrúhlu formu na koláč buď vyložíme papierom na pečenie, alebo vymastíme a rovnomerne na ňu uložíme cesto. Posypeme strúhankou, ktorá vstrebe šťavu zo sliviek. Slivky umyjeme, pokrájame na štvrťky a kladieme na cesto šupkou nadol. Na slivky položíme niekoľko lupienkov mäkkého masla a posypeme hnedým cukrom. Vložíme do stredne vyhriatej rúry a pečieme okolo 40 minút, kým sa slivky nepokryjú karamelom. Francúzi podávajú slivkový koláč teplý, ale vynikajúco chutí aj vychladnutý.

Diskusia k článku:

vymiešame cesto.... Hádam do cesta idú iba vajíčka, múka a maslo...potom hádam ani netreba olej... Nekysnuté cesto ... neviem si to predstaviť.<BR>Cukor môže byť aj náš obyčajný. <BR>Nevravím, že by to mohlo byť zlé, ale babkin či svokrin (ale môžem do toho zahrnúť aj manželku), kysnutý slivkový koláč je stále neprekonateľný.<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 25.9.2001 15:29, pelech(`na`)dmd.sk
vymiešame cesto.... Hádam do cesta idú iba vajíčka, múka a maslo...potom hádam ani netreba olej... Nekysnuté cesto ... neviem si to predstaviť.<BR>Cukor môže byť aj náš obyčajný. <BR>Nevravím, že by to mohlo byť zlé, ale babkin či svokrin (ale môžem do toho zahrnúť aj manželku), kysnutý slivkový koláč je stále neprekonateľný.<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 25.9.2001 15:29, pelech(`na`)dmd.sk
Možno cez víkend vyskúšam presne podľa tohto receptu a s výsledkom Ťa oboznámim.
Neregistrovaný - zdenka, 26.9.2001 12:40
Možno cez víkend vyskúšam presne podľa tohto receptu a s výsledkom Ťa oboznámim.
Neregistrovaný - zdenka, 26.9.2001 12:40
Dalo by sa to zariadiť tak, aby prísady a postup boli uvedené naraz? Ušetrilo by to čas, nemusela by som to tlačiť na 2x. Alebo si to len neviem nastaviť?
Neregistrovaný - zdenka, 26.9.2001 12:42
Dalo by sa to zariadiť tak, aby prísady a postup boli uvedené naraz? Ušetrilo by to čas, nemusela by som to tlačiť na 2x. Alebo si to len neviem nastaviť?
Neregistrovaný - zdenka, 26.9.2001 12:42
Ty si takaaa lama.Skus si skopirovat text do wordu a ten nasledne vytlacit.To je,co?!
Neregistrovaný - IQ, 26.9.2001 18:30
Ty si takaaa lama.Skus si skopirovat text do wordu a ten nasledne vytlacit.To je,co?!
Neregistrovaný - IQ, 26.9.2001 18:30
Tiež mi vadí, že suroviny k príprave sú "oddelené" od samotnej prípravy jedla. Ruší ma to.<BR>Ja to robím tak, že si do poznámok s istým heslom stiahnem viacero receptov a ich kombináciu si potom vytlačím. <BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 27.9.2001 15:22, pelech(`na`)dmd.sk
Tiež mi vadí, že suroviny k príprave sú "oddelené" od samotnej prípravy jedla. Ruší ma to.<BR>Ja to robím tak, že si do poznámok s istým heslom stiahnem viacero receptov a ich kombináciu si potom vytlačím. <BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 27.9.2001 15:22, pelech(`na`)dmd.sk
Ty inteligent jeden, aj kopírovať to musíš na 2 x.
Neregistrovaný - anonym, 28.9.2001 14:50
Ty inteligent jeden, aj kopírovať to musíš na 2 x.
Neregistrovaný - anonym, 28.9.2001 14:50
Vďaka za radu. Prajem pekný víkend.
Neregistrovaný - zdenka, 28.9.2001 15:14
Vďaka za radu. Prajem pekný víkend.
Neregistrovaný - zdenka, 28.9.2001 15:14
Vyskúšané, namiesto hnedého cukru som použila biely, a namiesto masla Heliu, cesto bolo dobré, koláč chutný, neostalo veľa, aby bolo možné ochutnať aj studený. Toho cukru navrch nemusí byť až tak veľa. Na strúhanku som pridala aj zopár posekaných orechov.
Neregistrovaný - zdenka, 1.10.2001 11:49
Vyskúšané, namiesto hnedého cukru som použila biely, a namiesto masla Heliu, cesto bolo dobré, koláč chutný, neostalo veľa, aby bolo možné ochutnať aj studený. Toho cukru navrch nemusí byť až tak veľa. Na strúhanku som pridala aj zopár posekaných orechov.
Neregistrovaný - zdenka, 1.10.2001 11:49
Poviem pravdu, trošku ma napaprčilo, keď autorka, zrejme podľa orginálneho receptu radila použiť hnedý cukor. <BR>Odpad pri výrobe cukru je tiež hnedý a sladký. Volá sa melasa a skrmuje sa domácimi zvieratatmi...<BR>Ide o to, že technologický proces výroby cukru má fázu, ktorá sa nazýva rafinácia - bielenie. ČIže správne spracovaný cukor je biely a má veľké kryštáliky. Ak je to inak, bolo niečo v procese výroby "ošudené". Hnedý cukor vyrábala aj moja babička cez vojnu priamo z repy v kuchynských podmienkach. Niekto možno tvrdí, že taký je zdravší, ale nie je to pravda. Je iba menej trvanlivý, menej sladivý a obsahuje viac organického balastu a pachutí. <BR>Asi všetko.<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 2.10.2001 16:13, pelech(`na`)dmd.sk
Poviem pravdu, trošku ma napaprčilo, keď autorka, zrejme podľa orginálneho receptu radila použiť hnedý cukor. <BR>Odpad pri výrobe cukru je tiež hnedý a sladký. Volá sa melasa a skrmuje sa domácimi zvieratatmi...<BR>Ide o to, že technologický proces výroby cukru má fázu, ktorá sa nazýva rafinácia - bielenie. ČIže správne spracovaný cukor je biely a má veľké kryštáliky. Ak je to inak, bolo niečo v procese výroby "ošudené". Hnedý cukor vyrábala aj moja babička cez vojnu priamo z repy v kuchynských podmienkach. Niekto možno tvrdí, že taký je zdravší, ale nie je to pravda. Je iba menej trvanlivý, menej sladivý a obsahuje viac organického balastu a pachutí. <BR>Asi všetko.<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 2.10.2001 16:13, pelech(`na`)dmd.sk
Zlatko, keby si pošepkal Zdenke iným tónom ako si má urobiť "copy a paste", spadla by Ti koruna z hlavy? :-))))<BR>... ďalší jav na slovenských stránkach : netolerantnosť, podráždenosť, povýšenectvo ... ako v bratislavskej doprave /aj hromadnej/
Neregistrovaný - nena, 5.10.2001 14:11, nena(`na`)post.sk
Zlatko, keby si pošepkal Zdenke iným tónom ako si má urobiť "copy a paste", spadla by Ti koruna z hlavy? :-))))<BR>... ďalší jav na slovenských stránkach : netolerantnosť, podráždenosť, povýšenectvo ... ako v bratislavskej doprave /aj hromadnej/
Neregistrovaný - nena, 5.10.2001 14:11, nena(`na`)post.sk
Ďakujem, opäť jeden chutný koláčik, vydarený recept ! <BR>Zdenka a Jan, pohodový víkend želám :-) !
Neregistrovaný - nena, 5.10.2001 14:18, nena(`na`)post.sk
Ďakujem, opäť jeden chutný koláčik, vydarený recept ! <BR>Zdenka a Jan, pohodový víkend želám :-) !
Neregistrovaný - nena, 5.10.2001 14:18, nena(`na`)post.sk
Pekne stary prispevok, ale aj tak tu nevidim ingrediencie, pomoze niekto?
Neregistrovaný - linka, 20.9.2005 20:26
noo máš pravdu.. žiadne suroviny nič ... možno že mozeme pomiest čo chceme :-D
Neregistrovaný - Bojko3, 2.8.2007 23:07
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!