lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
3 tém, a 34 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 36 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Pondelok, 16. Máj, , Dnes oslavuje Svetozár
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vedomostný kvíz

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 5.11.2002
späť
Späť

Poslať
 


1)Ktorý z tvorov vystupoval v Ezopovej bájke o tom, kto je rýchlejší?
a)korytnačka
b)had
c)krokodíl

2)Ktorý spevák dostal v roku 1960 platinovú platňu ako pamiatku na predaj svojej dvojmiliónovej nahrávky?
a)Bing Crosby
b)Frank Sinatra
c)Tom Jones

3)Pri hrách škótskych horalov sa konajú špeciálne preteky vo vrhu do diaľky. Čo vrhajú súťažiaci?
a)Oceľové reťaze
b)brvná
c) dlažobné kocky

4)Aká bola najdôležitejšia zbraň samurajských bojovníkov?
a)Puška
b)nôž
c)meč

5)Aká veda sa zaoberá životom vtákov a ich systematikou?
a)Larintológia
b)ornitológia
c)ortológia

6)V ktorom nemeckom meste pôsobil Martin Luther, keď napísal svojich 95 téz ?
a)Weimar
b)Wartburg
c)Wittenberg

7)V ktorej krajine sú jaskyne s kresbami Aborigenov ?
a)V Južnej Amerike
b)V Azii
c)V Austrálii

8)Lego je firma:
a)dánska
b)fínska
c)nórska

9)Ako sa volá hlavné námestie Bruselu?
a)Haupt Place
b)Grand Place
c)Europa Place

10) Kde sa odohrával najznámejší strelecký súboj „muža zákona“ Wyatta Earpa ?
a)v Toronte
b)v Dallase
c)v Arizone

11)Prvá kniha, ktorú Guttenberg vyrobil kníhtlačou, bola Biblia. V akom jazyku bola napísaná?
a)V latinčine
b)V taliančine
c)V nemčine

12)Koľko koní ťahalo voz quadrgae, keď voz bigae ťahali 2 kone?
a)3
b)4
c)5

13)V ktorom americkom meste je stopäťdesiatmetrová „eiffelovka“?
a)V Dallase
b)V Hollywoode
c)V Las Vegas
 
1)a
2)a
3)b
4)c
5)b
6)c
7)c
8)a
9)b
10)c
11)a
12)b
13)c


Diskusia k článku:

..Grand Place .. vyzdobena kvetinami = nadhera !!
Neregistrovaný - <big> ¤</big>, 5.11.2002 14:31
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!