Cestoviny sú aj na Slovensku už dávno pravidelnou súčasťou jedálneho lístka vo väčšine rodín, pretože sa dajú rýchlo a rozmanito pripraviť. Napriek tomu všetkému, len málokto ich vie správne uvariť. Overte si, či viete ako na to.
1. Cestoviny potrebujú pri varení dostatok vody (najmenej liter na 100g)
2. Do vody je dobré pridať aj lyžičku soli kvôli chuti a lyžičku oleja, či masla, aby sa cestoviny nezlepili
3. Vkladáme ich do vriacej vody a potom plameň stlmíme, aby sme ho o chvíľu zasa trošku pridali.
4. Počas varenia cestoviny občas premiešame, aby sa neprilepili na dno
5. O tom či sú cestoviny uvarené, sa najlepšie presvedčíte, ak ich ochutnáte.
6. Ak ešte budete cestoviny po dovarení nejako tepelne upravovať, nedovarte ich úplne, potom by neboli také chutné.
7. Hotové cestoviny rýchlo zlejte a ihneď zmiešajte s pripravenou omáčkou. Ak ich nebudete hneď miešať, tak na ne položte kúsok masla, aby sa vám nezlepili.
8. Keď potrebujete cestoviny opätovne ohriať, urobte to radšej v naparovacej nádobe, ak ich chcete zohrievať klasickým spôsobom je potrebné pridať kúsok masla a trochu vody.
9. Ak ich nebudete pripravovať hneď, dobre ich nechajte „odškrobiť“ pod tečúcou studenou vodou.
10. Ak už nevyzerajú najlepšie, rozpáľte tuk a opečte ich na ňom dočervena. Potom ich môžete pridávať do polievky alebo servírovať ako prílohu k mäsu a k omáčkam.
Chýba mi tu môj minulý príspevok.
Ale ako myslíš Thailon....
Ja som zákazník.
Ty poskytovateľ sužby.
Neregistrovaný - Jan, 18.12.2001 10:42