Leto je v plnom prúde a vy by ste si radi dopriali niečo sladké a súčasne osviežujúce. Dbáte však na zdravú stravu a strážite si štíhlu líniu. Stavte na klasiku – tvarohovú zmrzlinu Míša. V porovnaní s inými maškrtami má Míša menej tukov, cukrov a obsahuje 65 % tvarohu ve zmrzlinové části. Môžete si tak zamaškrtiť a nemusíte sa trápiť výčitkami.
Vyvážená a zdravá strava je veľmi dôležitým prvkom nášho každodenného života a ľudia sa čím ďalej, tým viac zaujímajú o to, čo konzumujú. Informácie o nutričných hodnotách potravín nás zaplavujú zo všetkých strán. Napriek tomu sú mnohé potraviny opradené mýtami a poverami o ich skutočných hodnotách..
Tvaroh má dôležité postavenie v zdravom stravovaní vďaka vysokému obsahu bielkovín, ktoré sú dôležité pre ľudský organizmus. Obsahuje mliečnu bielkovinu kazeín, ktorá významne ovplyvňuje rastovú aktivitu človeka a chráni pečeňové bunky. Navyše obsahuje ďalšie látky potrebné pre ľudský organizmus - vápnik, železo a vitamín B2. Pre nízky obsah tuku sa často využíva aj pri rôznych diétach.
Veľa ľudí si zmrzlinu ako mliečny výrobok spája s vysokým obsahom tukov, cukrov a kalórií. Tvarohovú zmrzlinu Míša však môžeme pokojne porovnávať aj s inými potravinami, ktoré sú súčasťou zdravej a vyváženej stravy. A v porovnaní so sladkosťami sa zmrzlina Míša radí medzi najmenej kalorické pochúťky. Obsahuje len 7 g tuku, a jej kalorická hodnota je 130 kcal v jednom výrobku, čo predstavuje 7 % odporúčaného denného množstva pre dospelú osobu.
Prvá zmrzlina Míša na paličke bola vyrobená už v roku 1962. Pre jej jedinečné zloženie chutí stále rovnako dobre a teší sa veľkej obľube medzi deťmi i dospelými. Je tomu tak aj vďaka starostlivej príprave z kvalitných ingrediencií, ktoré sú uchované zmrazením. Mrazenie je považované za druhý najšetrnejší spôsob uchovávania potravín.
V súčasnosti si už okrem tradičnej čisto tvarohovej chuti môžeme pochutnať aj na jahodovej príchuti. Tí z nás, ktorí chcú mať Míšu doma stále po ruke, si môžu pochutiť na rodinných baleniach vo forme vaničky Míša a to buď na klasické tvarohové alebo kakaovej variante.