Pomaly sa blíži Veľká noc, čas oblievačky, veľkonočných vajíčok a korbáčov. Veľká noc bola vždy obdobím osláv a stretnutí. Aj keď moderná doba technických výdobytkov ovplyvnila každú časť nášho života, tradície Veľkonočného pondelka sa u nás stále dodržiavajú. Ako každý správny sviatok, ani Veľká noc sa nezaobíde bez vynikajúceho pohostenia.
Súčasťou veľkonočného kolotoča sú aj návštevy príbuzných a priateľov. Čo im však ponúknuť? Mnohí z nás nechcú svoj voľný čas tráviť pri varení. Radšej ho trávime s ľudmi, ktorí sú nám blízki. Môžeme siahnuť po jednoduchom, ľahkom a zaujímavom pohostení. Jeho súčasťou by určite mal byť aj najkvalitnejší snack u nás, Slovakia Chips.
Nečakaná návšteva
Tieto dobroty však nemusia byť len súčasťou veľkonočného pohostenia. Mnohokrát sa stane, že z príjemného ničnerobenia nás vyruší nečakaná návšteva. Väčšina z nás je zaskočená a málokedy pripravená na takúto situáciu. Čo robiť, ako sa zachovať? V tomto prípade odporúčame mať vždy doma balíček prvej pomoci. Slovakia Chips, flaša kvalitného vína, olivy a syr zaistia, že vás nečakaná návšteva nezaskočí. S chutným občerstvením je všetko omnoho jednoduchšie.
Zaujímavé tipy a triky na malé pohostenie so Slovakia chips
Slovakia Chips je to najlepšie zo snackov ktorými potešíte nielen návštevu, ale aj svojich blízkych. Chutné a jednoduché občerstvenie vám spríjemní chvíle všedné aj výnimočné. Ku kvalitným čipsom si môžete pripraviť zaujímavé a chutné dipy.
Slovakia chips smotanové s cibuľkou a Slovakia Grande syrové variácie je najvhodnejšie podávať so suchým bielym vínom. Ich chuť môže podčiarknuť jednoduchý cesnakový dip. Na prípravu potrebujeme kyslú smotanu, 2-3 lyžičky práškového cukru, pol lyžičky soli, 1 plnú lyžičku plnotučnej horčice, čierne mleté korenie, cesnak. Postup je jednoduchý. Do smotany dáme práškový cukor, soľ, horčicu, čierne mleté korenie, pridáme cesnak, poriadne premiešame a necháme chvíľu vychladiť v chladničke.
K výraznejšej chuti Slovakia chips gazdovská slaninka a zbojnícky špíz sa hodí suché, červené víno. Slovenskú tradíciu doplní chutný bryndzový dip, na ktorý potrebujeme 250 g bryndze, 150 g 10% kyslej smotany, 1 cibuľu, 1 šalátovú uhorku, soľ, čierne korenie, 1 lyžičku sladkej papriky. Bryndzu roztlačíme a vymiešame s kyslou smotanou. Cibuľu a uhorku pokrájame nadrobno. Obe primiešame do bryndzovo-smotanovej zmesi. Zmes dochutíme korením, soľou a štipkou papriky.
Lahodnú chuť Slovakia Chips paprika a Slovakia Grande paprika-rajčina vhodne doplní suché ružové víno a syrový dip, ktorý pripravíme z 200 g syru s modrou plesňou, 2 trojuholníkov mäkkého roztierateľného syra, 2, 5 dl šľahačkovej smotany, 3 strúčikov cesnaku, mletého čierneho korenia, 1 lyžičky citrónovej šťavy, soli a petržlenovej vňate. Syr postrúhame, pridáme všetky ostatné suroviny a vyšľaháme šľahačom.
Klasickú chuť Slovakia Chips horská soľ a Slovakia Grande jemná soľ zvýrazní biele, polosuché víno. Ich jemná chuť a čili – syrový dip sú vynikajúcou kombináciou. Ten si pripravíme zo 100 g syra Chedar, 100 g čerstvého syra, 100 ml mlieka, 2 čili papričiek - červenej a zelenej, soli, tabasca.
Syr rozdrobíme na čo najmenšie časti a dáme roztopiť s čerstvým syrom a mliekom v jednom hrnci. Čili papričky nakrájame na menšie kúsky, aby bol dip jemnejší, odstránime zrniečka a dáme do hrnca. Celé zamiešame a roztopíme do hladkej zmesi, dosolíme a dochutíme tabascom podľa chuti. Necháme vychladnúť.
Ak k tomuto jednoduchému a veľmi chutnému občerstveniu pridáte olivy a syr, určite si získate uznanie všetkých hodujúcich.