Aké by to bolo leto bez príjemných posedení na slnečnej terase či v záhrade plnej rozkvitnutých kvetov? Keď si k tomu predstavíte ľahký chutný obed, je to hotová nádhera! Teplé letné dni sú totiž ako stvorené na vychutnávanie si obľúbených jedál v prírode. Stačí si pripraviť studenú polievku, grilovanú zeleninu alebo ovocný šalát a letná lahôdka je na svete. Ak si strážite svoju líniu, a zároveň nechcete rýchlo vyhladnúť, doplňte obed chrumkavými pochúťkami od Racio. RACIO Toast celozrnný a Toast multigrain sú ideálnymi prílohami, ktoré dodajú jedlu ten správny šmrnc.
Počas leta chceme nielen dobre vyzerať, ale sa aj tak cítiť. Doprajte si zdravé, výživné a jednoduché jedlá, ktoré potešia nielen vaše chuťové poháriky, ale aj trávenie. RACIO Toast celozrnný vyniká pšeničnou celozrnnou múkou (80 %), ktorá v sebe ukrýva rozomleté celé zrno, teda aj otruby, jadro a klíčky. Má tak oveľa vyšší obsah dôležitej potravinovej vlákniny, enzýmov, minerálnych látok a stopových prvkov než klasická biela múka. Chrumkavý plátok okrúhleho toastu si môžete vychutnať s čímkoľvek, čo máte radi a nemusíte tak robiť kompromisy medzi chuťou a zdravím.
Súčasťou zdravého životného štýlu by okrem dostatočného pohybu, prísunu čerstvého ovocia a zeleniny, mali byť aj celozrnné výrobky. RACIO Toast multigrain obsahuje viac ako 75 % celozrnných zložiek a zmes obilnín s vysokým obsahom vlákniny. Celozrnný pšeničný základ je navyše obohatený o ľanové a slnečnicové semienka, sezam, kukuricu, pohánku, ovos a proso, ktoré sa postarajú o zdravie celého tela. Vychutnajte si ho k pestrému šalátu, studenej osviežujúcej polievke alebo si ten tak počas dňa zachrumkajte!
Tip na ľahký obed s Racio Toastom:
Grilovaný kozí syr a carpacio z čerstvej červenej repy s rukolovým šalátom na Racio toaste
Postup prípravy (4 porcie):
Jednu červenú repu očistíme a narežeme na tenké plátky.
Tie zalejeme vopred dochuteným prevareným červeným vínom (2 dcl vína, 25 g cukru, rozmarín, mleté korenie). Zmes necháme marinovať 24 hodín.
Plátky repy odkvapkáme a kladieme na Racio toast. Na vrch poukladáme plátky kozieho syra (160 g), ktoré sme si sprudka opiekli na panvici s olivovým olejom.
Na vrch položíme šalát z rukoly dochutený olivovým olejom, soľou, korením a vinným octom. Vinnú marinádu použijeme na dozdobenie hotovej porcie.