500g hovädzieho mäsa zo stehna, 50 údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 50g tuku, 100g cibule, 1dl červeného vína, 1 lyžička hladkej múky,
Jablková zmes: 1 malá cibuľa, 15g masla, 3-4 jablká
Mäso umyjeme, osušíme, prešpikujeme prúžkami slaniny, osolíme, okoreníme a na tuku zo všetkých strán prudko opečieme. Potom pridáme k mäsu nadrobno pokrájanú cibuľu, trocha podlejeme vodou a prikryté dusíme. Počas dusenia mäso občas podlejeme a obraciame. Mäkké mäso zalejeme vínom a dáme na chvíľu neprikryté do horúcej rúry zapiecť dočervena. Potom ho vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášíme ho múkou, popražíme, podlejeme vodou a ešte chvíľu povaríme. Šťavu pretrieme cez sito alebo rozmixujeme. Mäso pokrájame na tenké rezy, poukladáme na teplú misu a polejeme šťavou.
Jablková zmes: Malú cibuľu pokrájame na tenké kolieska, speníme na masle, pridáme očistené a na tenké plátky pokrájané jablká a spolu udusíme do mäkka.