Recept na dnes: Kurča Bratislava
|
|
Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 5.3.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 kurča, 100g údenej slaniny, 100g masla, 300g rajčín, 0, 25 L smotany, 100g cibule, 70g hladkej múky, vývar alebo voda, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ.
Umyté nakrájané kurča prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a upečieme na masle. Opečené mäso vyberieme, na zvyšnom tuku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané rajčiny a opečené mäso, podlejeme vývarom alebo vodou a dusíme. Keď je mäso mäkké, šťavu zaprášime múkou, pridáme mletú červenú papriku a smotanu, povaríme a precedíme. Do hotovej omáčky pridáme opraženú slaninu, nakrájanú na kocky. Podávame s haluškami. Namiesto slaniny, môžeme použiť šunku.
Diskusia k článku:
Ta to vyzera fajne. Neregistrovaný - Lolita, 1.12.2005 11:42
|