lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Flešovky

  Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 20.4.2001
späť
Späť

Poslať
 

Kedy príde k nám?
V Amerike práve šalejú ženy všetkých vekových a hmotnostných kategórií po šumivom nápoji s priliehavým názvom Niagra. Nápoj pochádza zo Švédska a ako je už z názvu jasné, ide o nápoj lásky, ktorý rozohní ženu tak, že je lepšie, ak ho pije v spoločnosti muža, inak by zavarila robertka. Nikto nám zatiaľ nevedel povedať, kedy príde nápoj aj na Slovensko.

Ďalšia pomoc narkomanom
Narkomani závislí na heroíne mali doteraz jedinú možnosť, nahradiť heroín metadonom a tak sa pomaly zaradiť do života, čo nebolo zväčša vôbec plnohodnotné, pretože pre metadon si museli chodiť denne do ordinácie k lekárovi. Metadonom sa totiž dalo, pri kombinácii s heroínom alebo alkoholom predávkovať. Teraz im pribudla ďalšia možnosť Subutex. Pacient ho môže mať doma, pretože neexistuje možnosť predávkovania. Liek sa aplikuje raz denne pod jazyk. Zatiaľ je možné kúpiť ho v Čechách, stojí približne 200 korún. Redakcia zisťuje, kedy sa začne s jeho predajom aj na Slovensku a či bude hradený poisťovňou. Sú krajiny, kde je plne hradený.

Nový boj s rakovinou
V brnenskom Masarykovom onkologickom ústave sa nedávno pokúsili o liečenie rakoviny novou metódou – podviazaním rakovinového nádoru. U jedného pacienta išlo o nádor na hrubom čreve, u druhého sa podväzoval zhubný nádor na koži. Lekári najskôr odmietli hovoriť o podrobnostiach s odkazom na lekárske tajomstvo, ale hlavne preto, že ešte nevedeli, či bude liečba úspešná. Táto metóda bola dovtedy úspešne vyskúšaná iba na zvieratách. Vo februári tohto roku prebehli prvé klinické skúšky na ľuďoch. Dnes brnenskí lekári konštatujú, že je všetko v poriadku. Zatiaľ však budú tieto operácie prebiehať len na dobrovoľníkoch s diagnózou zhubný nádor na koži alebo nádor na hrubom čreve. Na zákrok sa môžu prihlásiť aj slovenskí pacienti.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!