Kráľovská slivková torta
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 25.10.2000 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Potrebujeme: 6 vajec, 1 vanilkový cukor, 17 Dg cukru, 40g strúhanky, 15Dg strúhaných lieskových orieškov, 1 lyžica rumu, 1kg sliviek, škorica, 1 klinček, 3 Dg škrobovej múčky, 500ml šľahačky, vrecúško čírej želatíny, 10Dg mandľových lupienkov.
Postup: Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky našľaháme spolu s vanilkovým cukrom a 10 Dg cukru. Z bielkov ušľaháme tvrdý sneh, do ktorého zašľaháme strúhanku, oriešky, rum a žĺtkovú penu. Tortovú formu vyložíme papierom, nalejeme do nej cesto a pečieme ho 35 minút. Korpus rozkrojíme na dva pláty. Vykôstkované slivky uvaríme s 50g cukru, škoricou, klinčekom, škrobovou múčkou a 250ml vody. Takto pripraveným ovocím potrieme spodný plát korpusu. Šľahačku vyšľaháme do tuha a osladíme ju. Podľa návodu pripravíme želatínu a vmiešame je do šľahačky. Potrieme ňou slivky, preklopíme vrchným plátom a povrch ozdobíme šľahačkou a rozpolenými slivkami. Okraje obložíme mandľovými lupienkami a necháme vychladnúť.
Diskusia k článku:
|