lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Lilith vie čo chce....

  Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 7.9.2000
späť
Späť

Poslať
 


Lilith zobrali na vedomie astrológovia až v roku 1930 a trvalo veľmi dlho kým preverili jej kvality. Ale pravdepodobne všetci, ktorí s ňou vtedy pracovali, zistili, že ju nemôžu v určitých prípadoch vynechať.
Mytologicky sa jedná o Lilith, veľkú démonku, ktorej dejiny sú tak staré, ako svet sám a zvestujú moc tmy, tajomstvo noci a rozkoše. Kým Mesiac, ktorý vidíme bežne na oblohe, symbolizuje ženu – matku, nositeľku života a dobré plodné ženské vlastnosti.
Podľa hebrejskej mytológie Zohar, bola Lilith prvou manželkou biblického Adama, a pretože poznala iba rozkoš, ostala neplodná. Nezhodla sa s Adamom a opustila jeho, aj raj. S Adamom sa rozišla preto, že sa mu nechcela podriadiť a usilovala sa o rovnoprávnosť medzi mužským a ženským princípom. Lilith teda symbolizuje svet ženskej intuície, inštinktov, symbolov, snov a citov. Je to moc ženy, jej sila, nezávislosť a samostatnosť.
Lilith vie, čo chce! Sama si to zvolí a nikdy sa neuspokojí s tým, čo jej pridelia. Lilith je hrdá, divoká, radikálna a niekedy aj brutálna. Súčastne je fascinujúca, tajomná, zvodná a veliaca. Reprezentuje prapôvodný ženský princíp. Má moc niečo vytvoriť a sama to aj zničiť. Je to zvodkyňa a má silné erotické vyžarovanie. Ale tak, ako má schopnosť budovať, má rovnakú silu aj niečo ukončiť, zničiť, rozrušiť. Pôsobením Lilith v horoskope vieme byť radikálni, absolútni, vieme lámať tabu alebo prinášať obete. Ale tiež môžeme v priaznivých aspektoch s Neptunom prežiť okamihy osvietenia a inšpirácie, čo je ďalší pojem súvisiaci s Lilith. Znamená niečo podobné ako zasvätenie alebo schopnosť dať impulz, alebo niečo vyriešiť.
Lilith nám nedá spať...
Lilith môže pôsobiť na začiatku vášnivého vzťahu, na krízové obdobia vzťahu, na rozchod, stratu, obeť a je schopná dohnať človeka k prekročeniu zákona, či k samovražde. V období matriarchátu, pred mnohými tisíckami rokov , bola ženským planétam pripisovaná obrovská moc a mužským iba vedľajšia úloha, zatiaľ čo v období Ríma a Grécka sa tieto hodnoty vymenili. Preto sa v našej astrológii pripisuje napríklad Mesiacu a Venuši tendencia obetovať sa, dávať lásku a všetko to, čo muž môže nájsť u ženy pre svoje blaho. Ale v posledných desaťročiach sa situácia mení. Čas umožnil ženám uplatniť sa v podobných oblastiach v akých sa uplatňujú muži a dokonca sa zdá, že ženy v mnohých ohľadoch vedia riadiť veci s väčším nadhľadom ako chlapi. Vedia myslieť racionálnejšie a ekonomickejšie. Nikto nikdy tiež nepočul, že by sa ženy medzi sebou zabíjali, alebo viedli vojny.
Ženská energia mocnie
S blížiacim sa vekom Vodnára pravdepodobne príde opäť k zmene vo vývoji rovnováhy síl. Ženská energia mocnie. Zatiaľ sa však do popredia dostali hlavne ženy, ktoré v sebe vedeli vypestovať predpoklady umožňujúce vyrovnať sa mužom. Akosi sa zabúda na skutočnosť, že ženská energia v sebe tají veľa inej a silnejšej moci. Domicil Lilith je v znamení Škorpióna, kde posilňuje démonické a zvodcovské vlastnosti Pluta a jej moc je zosilnená v znamení Leva a Barana, kde dostáva silu jej zdanlivá vášeň a vrúcnosť. Denis Labouré hovorí, že existuje aj Čierne Slnko, ktoré tiež nevidíme, ale jeho vplyv je rovnako silný ako vplyv Lilith- Čierneho Mesiaca.

Diskusia k článku:

nesuhlasim s poznamkou, ze zeny medzi sebou nevedu vojny. historia dokazala, ze tomu tak nemusi byt. uvedomme si chcenie viest vojnu je podmienene vlastnictvom moci. nerada nieco delim na biele a cierne, a pokial my feministky chceme, aby k nas namiestku despektu citili respekt, musíme sa tohoto cierno-bieleho videnia zbavit.
Neregistrovaný - , 10.11.2006 09:50
mdgqvjors lcotpgk ibrxfz kvhcsqde lftr pmkgcofxy urza
Neregistrovaný - tuynw jatfw, 7.8.2007 11:32, bcrgwohi(`na`)mail.com
Moja prezývka je Lilith ale ak raz porodím dievča bude sa aj legálne volať LILITH
Neregistrovaný - lilith_669, 30.1.2008 18:33
som jedina Lilith na Slovensku, ktora vie co chce
Neregistrovaný - lilith_669, 30.1.2008 18:35
Ja som L I L I T H
Neregistrovaný - lilith_669, 30.1.2008 18:37
Mne sa táto verzia páči aj tak sú to len domienky ale ked niekto verí v boha ...prečo by nemohla byť aj jedna super žena ktorá mala moc a bola sama o sebe frajerka....no nie heheh...serte na to
Neregistrovaný - , 1.8.2008 00:53
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!