Slepačie FRICASSÉ
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 16.10.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 sliepka, 100g oleja, 2 cibule, 250g zelenej papriky, 200g rajčiakov, 2 strúčiky cesnaku, 0,1L bieleho vína, soľ, mleté čierne korenie, mäsový vývar, petržlenová vňať
Sliepku rozštvrtíme, osolíme a okoreníme. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme rozotrený cesnak a podlejeme vývarom. Na tento základ vložíme porcie sliepky a zakryté ich dusíme do polomäkka. Potom pridáme papriku pokrájanú na tenké rezance a pokrájané rajčiaky. Podlejeme vínom a spolu ďalej dusíme. Hotové jedlo posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Diskusia k článku:
je práve dnes!!!<BR>Oslavujme!<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 16.10.2001 17:52, pelech(`na`)dmd.sk, je práve dnes!!!<BR>Oslavujme!<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 16.10.2001 17:52, pelech(`na`)dmd.sk, Pre tych co to zaujima, fricasser (fr. sloveso) znamena rozkrajat hydinu a varit ju. Neregistrovaný - Zuzka, 16.10.2001 18:23 Pre tych co to zaujima, fricasser (fr. sloveso) znamena rozkrajat hydinu a varit ju. Neregistrovaný - Zuzka, 16.10.2001 18:23 Óoo, vďaka za poučenie. Vedel som iba že je to po francúzsky. <BR>Kombinovať kuchár-(ni)čenie s jazykovým kurzom. To má niečo do seba.<BR>Vidím, že sa pohybujem v spoločnosti vzdelaných a rozhľadených dám i pánov. To už hej...<BR>To je iné ako u nás v krčme....<BR>:-)))))))))<BR>Jan<BR> Neregistrovaný - jan, 18.10.2001 11:27, pelech(`na`)dmd.sk, Óoo, vďaka za poučenie. Vedel som iba že je to po francúzsky. <BR>Kombinovať kuchár-(ni)čenie s jazykovým kurzom. To má niečo do seba.<BR>Vidím, že sa pohybujem v spoločnosti vzdelaných a rozhľadených dám i pánov. To už hej...<BR>To je iné ako u nás v krčme....<BR>:-)))))))))<BR>Jan<BR> Neregistrovaný - jan, 18.10.2001 11:27, pelech(`na`)dmd.sk, Dobrý receptík, silne mi pripomína klasický prešpurácky slepačí "pőrkőlt", okrem tej petržlenovej vňate na konci. To je to "francúzske" tam asi. :-) <BR><BR>Janka, :-)<BR>ten humor, čo pridávaš do úvodu je milý, resp. v receptoch musím povedať chutný. :-))))<BR><BR>Zuzka, :-)<BR>ďakujem za vysvetlenie slovíčka fricassé.<BR><BR>Jan, :-)<BR>kuchár náš jediný (ale príma! ), čo si Ty mykáš? :-)))) Neregistrovaný - nena, 18.10.2001 15:41, nena(`na`)post.sk, Dobrý receptík, silne mi pripomína klasický prešpurácky slepačí "pőrkőlt", okrem tej petržlenovej vňate na konci. To je to "francúzske" tam asi. :-) <BR><BR>Janka, :-)<BR>ten humor, čo pridávaš do úvodu je milý, resp. v receptoch musím povedať chutný. :-))))<BR><BR>Zuzka, :-)<BR>ďakujem za vysvetlenie slovíčka fricassé.<BR><BR>Jan, :-)<BR>kuchár náš jediný (ale príma! ), čo si Ty mykáš? :-)))) Neregistrovaný - nena, 18.10.2001 15:41, nena(`na`)post.sk,
|