Francúzska teľacina
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 20.11.2000 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Potrebujeme: 6 teľacích rezňov, hrubých asi 1 cm, 2 lyžice hladkej múky, mleté čierne korenie, 30g masla, 1 pokrájaný plátok slaniny, 1 veľká posekaná cibuľa, 1 hrnček bieleho vína, ½ hrnčeka kuracieho vývaru, 1 lyžička čerstvého tymianu, 3 lyžice francúzskej horčice, ½ hrnčeka smotany, petržlenovú vňať na ozdobu.
Postup: Mäso obalíme ho v ochutenej múke. Múku môžeme, podľa chuti,zmiešať s paprikou, sušeným cesnakom, drveným kmínom atď. V panvici rozohrejeme maslo, pridáme slaninu, cibuľu a opražíme dozlatista. Vyberieme z panvice a do výpeku vložíme mäso. Opečieme ho z oboch strán a vyberieme. Do panvice nasypeme zvyšok ochutenej múky, dolejeme vínom a kuracím vývarom. Miešame, kým zmes nezovrie a nezhustne. Potom vrátime do panvice slaninu a cibuľu, pridáme tymian, horčicu a smotanu. Do omáčky vložíme rezne a všetko spolu povaríme na najslabšom ohni asi 7 -. 10 minút, alebo kým mäso nezmäkne. Podávame s čerstvou zeleninou podľa sezóny...
Dobrú chuť praje redakcia Lady.sk
Diskusia k článku:
|